Η οδός Via Garibaldi είναι γνωστή για τα πολλά μπαρόκ ανάκτορά της. Πρόκειται για τον πιο φημισμένο δρόμο της Γένοβα, ενώ στην κεντρική πλατεία, την Piazza de Ferrari, δεσπόζει το Παλάτι των Δόγηδων σε μικρή απόσταση από τη γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου.

Ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να μην έχει τον δικό του Κολόμβο (Χριστόδουλο) που αγωνίζεται στη γειτονική Κωνσταντινούπολη και την Ενκα, αλλά στην πόλη του μεγάλου εξερευνητή (7-9 Ιουνίου) θα επιχειρήσει σε λίγες μέρες όχι να ανακαλύψει τη δική του… Αμερική, αλλά να ξαναφορέσει το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης όπως το 2002 στη Βουδαπέστη.

«Ναι, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, θέλουμε το τρόπαιο και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το κατακτήσουμε. Η ομάδα μας είναι μέσα στις δύο-τρεις κορυφαίες της Ευρώπης και το απέδειξε και με την πορεία της φέτος στον όμιλο» τόνισε στα «ΝΕΑ» ο τεχνικός του Ολυμπιακού Θοδωρής Βλάχος, που προσπάθησε να κρατήσει το μυαλό των παικτών του μακριά από τη Γένοβα για να είναι συγκεντρωμένοι στους τελικούς με τη Βουλιαγμένη.

«Δεν ήταν εύκολο, σχεδόν από την αρχή της σεζόν το μυαλό όλων είναι εκεί και τώρα ήρθε η ώρα» καταλήγει ο κόουτς των Ερυθρολεύκων, που έφτασε τα 6 πρωταθλήματα (και μάλιστα συνεχόμενα) και είναι ο πολυνίκης πλέον στη διοργάνωση με τον Μίλε Νάκιτς και τον Βαγγέλη Πάτερο να ακολουθούν με 5.

Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 7 Ιουνίου ο Ολυμπιακός θα παίξει τον νοκάουτ προημιτελικό με τη γερμανική Σπαντάου και αν προκριθεί την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα της ισπανικής Μπαρτσελονέτα με την ουγγρική Εγκερ.

Οι άλλοι δύο προημιτελικοί: Γιουγκ (Κροατία) – Ζόλνοκ (Ουγγαρία), Προ Ρέκο (Ιταλία) – Μπρέσια (Ιταλία).