Η Αρσεναλ είναι έτοιμη να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου από την Ντόρτμουντ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε και το BBC, με την ομάδα του Λονδίνου να δίνει στην Μπορούσια 18 εκατ. ευρώ. Μετά τους Γερμανούς και οι Αγγλοι θεωρούν δεδομένο πως ο διεθνής κεντρικός αμυντικός θα αποχαιρετήσει τη Βεστφαλία για να συνεχίσει την καριέρα του στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο.

Αναμφίβολα μια πολύ σημαντική είδηση για τον Παπασταθόπουλο αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς η Αρσεναλ θα έχει τη νέα σεζόν στο ρόστερ της δύο έλληνες κεντρικούς αμυντικούς. Τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος πραγματοποίησε στο φινάλε της σεζόν το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των Κανονιέρηδων, και τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, του οποίου η μεταγραφή είναι στα σκαριά.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η παρουσία δύο ελλήνων κεντρικών αμυντικών σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η Αρσεναλ σημαίνει πολλά για τη «σχολή» που έχει πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ό,τι αφορά τους στόπερ.

Γιατί δεν είναι μόνο ο Παπασταθόπουλος και ο Μαυροπάνος που θα συνυπάρξουν στην ομάδα του Λονδίνου. Ο Κώστας Μανωλάς είναι πρώτο όνομα στη Ρόμα και ο διεθνής κεντρικός αμυντικός αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μεταγραφικά δρώμενα του καλοκαιριού.

Ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού είναι στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ενδιαφέρον της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι επίσης πολύ μεγάλη υπόθεση που ο Παναγιώτης Ρέτσος, ένα παιδί από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, έκανε πολύ μεγάλη μεταγραφή σε ηλικία 19 ετών. Ο διεθνής αμυντικός έκανε μια εξαιρετική χρονιά στην Μπουντεσλίγκα και ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Μπαρτσελόνα παρακολουθεί την εξέλιξη του πρώην άσου του Ολυμπιακού.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει δημιουργήσει «σχολή» σε ό,τι αφορά τους κεντρικούς αμυντικούς κι αυτό είναι κάτι που το αναγνωρίζουν πλέον και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Παπασταθόπουλου, όλοι πλέον περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά της Αρσεναλ.