Το σημερινό ραντεβού του ατζέντη του Γιώργου Δώνη με τον Νίκο Νταμπίζα μοιάζει με ένα ραντεβού σαν όλα τα υπόλοιπα. Μια ομάδα συζητάει με έναν προπονητή που θέλει. Με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της πρόσληψής του. Αλλά πριν πέσουν οι υπογραφές, μια διαπραγμάτευση είναι πάντα ανοιχτή.

Κι όμως, το σημερινό ραντεβού είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη κουβέντα. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, οι συζητήσεις με τον Δώνη και η κατάληξη αυτών μπορεί να κρίνουν μια ολόκληρη χρονιά. Εξ ού και ο τίτλος πως ίσως η σημερινή να είναι η πιο κρίσιμη μέρα της σεζόν 2018-19.

Αν ο Δώνης δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού, οι πράσινοι θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο πως μαζί με τον Νταμπίζα βρίσκουν έναν ακόμα άνθρωπο που δουλεύει πολύ, που ξέρει από… Παναθηναϊκό, που έχει φιλοδοξία και όραμα. Και που έχει λόγους να διακριθεί στον Παναθηναϊκό. Έναν εξαιρετικό τεχνικό, με ιδέες «έξω» από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Δώνης δεν μοιάζει απλά, αλλά είναι η ιδανική περίπτωση για τον… προβληματικό Παναθηναϊκό. Έχει τον τρόπο να κερδίσει τους παίκτες, κάνει καλό «γκελ» στον κόσμο, κάτι που είναι απαραίτητο στη «μετά – Ουζουνίδη» εποχή. Οι οπαδοί δεν θα δεχτούν ονόματα τύπου Πετράκη ή Τσιώλη. Ο Δώνης έχει παρελθόν στον Παναθηναϊκό. Υπήρξε μέλος μιας υπέροχης ομάδας και μιας ιστορίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα το μακρινό 1996.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να πείσει τον Δώνη πως αξίζει τον κόπο. Ακόμα και οικονομική υπέρβαση αν χρειαστεί. Ας είναι αυτή η τελευταία υπέρβαση του Αλαφούζου πριν δώσει την ομάδα στον επόμενο.