Οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα υπερασπισθούν τον τίτλο του πρωταθλητή στο ΝΒΑ, καθώς στον 7ο τελικό για την δυτική περιφέρεια, επικράτησαν 101-92 των Χιούστον Ρόκετς και έκαναν το 4-3 στις νίκες.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Κέβιν Ντουράντ που τελείωσε τον αγώνα με 34 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, σε 44 λεπτά συμμετοχής. Εξαιρετικός και ο Στεφ Κάρι που σημείωσε 27 πόντους, μοίρασε 10 ασίστ και μάζεψε εννέα ριμπάουντ, ενώ ουσιαστική ήταν η βοήθεια των Κλέϊ Τόμπσον (19π.) και Ντρέϊμοντ Γκριν (10π, 13ρ.).

Το στοιχείο που καθόρισε τον νικητή, ήταν η …εκνευριστική αστοχία των Ρόκετς από τα 7.25μ, καθώς τελείωσαν τον αγώνα με το άκρως απογοητευτικό ποσοστό του 15,9%, ευστοχώντας σε μόλις επτά από τις 44 προσπάθειες για τρίποντο!

Χωρίς τον τραυματία Κρις Πολ, η ομάδα του Χιούστον, στηρίχθηκε στον Τζέιμς Χάρντεν που σημείωσε 32 πόντους, αλλά μόλις 2/13 τρίποντα.

Ετσι, για τέταρτη συνεχή χρονιά στο ΝΒΑ, τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν οι Ουόριορς και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς, με την σειρά των τελικών ν΄ αρχίζει τα ξημερώματα της προσεχούς Παρασκευής.