Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ήταν αυτός που έβαλε φρένο και ουσιαστικά ακύρωσε τη μεταγραφή του Ντάριο Σρνα στους κυπελλούχους. Ο 36χρονος αμυντικός είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του αθλητικού διευθυντή του Δικεφάλου, Λούμπος Μίχελ, για να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του.

Αλλά όπως αναφέρουν ουκρανικά Μέσα (και συγκεκριμένα η ιστοσελίδα sportarena.com) ο προπονητής του Δικεφάλου δεν επιθυμούσε τη συνεργασία και ήταν κάθετα αντίθετος σε αυτή την προοπτική. Μέτρησε η απόφαση του Λουτσέσκου, που έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, εξού και οι εξαγγελίες περί απεριόριστου μπάτζετ για τις μεταγραφές.

Ουσιαστικά ήταν μια επιβεβαίωση ότι πλέον ο ρουμάνος τεχνικός έχει πάρει από τον μεγαλομέτοχο τα κλειδιά της ομάδας και τη στήνει με τα δικά του πιστεύω και τη φιλοσοφία του, την ώρα που ο Λούμπος Μίχελ δεν νιώθει πλέον το ίδιο ισχυρός και βλέπει ότι ο τελευταίος λόγος θα ανήκει στον προπονητή.

Στο μεταξύ, το άλλο θέμα που έχει απασχολήσει –τουλάχιστον στο εξωτερικό –τις μεταγραφικές εξελίξεις στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεδομένου ότι η πορτογαλική ομάδα χάνει τον Ρούι Πατρίσιο, ο οποίος μετακομίζει στην Ισπανία ή στην Ιταλία (για τη Νάπολι).

Πάντως ο Νούνο Ρέις, πρώην άσος του Παναθηναϊκού, σε σχόλιό του σε πορτογαλικό μέσο σχετικά με τον Πασχαλάκη, τον οποίο είχε ζήσει στην Ελλάδα, τον χαρακτήρισε εξαιρετικό τερματοφύλακα αλλά πρόσθεσε ότι η θέση στη Σπόρτινγκ είναι… ηλεκτρική και δεν μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί ένας κίπερ σαν τον Ρούι Πατρίσιο.