Η Βίσελ Κόμπε παρουσίασε τον Αντρές Ινιέστα. Ο Ισπανός σούπερ σταρ, έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα έπειτα από 22 χρόνια, και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας και στην ομάδα του Κόμπε, με την οποία υπέγραψε το συμβόλαιό του, διάρκειας δύο ετών, αντί 27 εκατ. ευρώ!

Η παρουσίαση του  έγινε την Παρασκευή και ο Ινιέστα είπε: «Είχα πολλές προτάσεις, υπήρχαν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα και έπρεπε να επιλέξω. Η πρόταση που με έπεισε ήταν αυτή της Βίσελ Κόμπε. Το πλάνο που μου παρουσιάστηκε ήταν το πιο ενδιαφέρον. Η Ιαπωνία είναι μια καταπληκτική χώρα. Θα ήθελα να δουλέψω τώρα, αλλά πρώτα έχω το Παγκόσμιο Κύπελλο». Ο Ινιέστα αλλάζει για πρώτη φορά ομάδα στην καριέρα του, αφού προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα.

Στην Βίσελ Κόμπε αγωνίστηκε παλαιότερα ακόμη ένας παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Δανός Μίκαελ Λάουντρουπ, τη σεζόν 1996-1997. Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ινιέστα θα επιστρέψει στην Ισπανία, προκειμένου να αρχίσει τη Δευτέρα προετοιμασία με την εθνική ομάδα για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Ισπανός μέσος Αντρές Ινιέστα είχε ανακοινώσει τη μετακόμιση του  στην Ιαπωνία και στην Βίσελ Κόμπε  αναρτώντας μια φωτογραφία του στο Instagram με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Χιρόσι Μικιτάνι.

Η φωτογραφία στο Instagram δείχνει τον Ινιέστα στο αεροσκάφος με τον Μικιτάνι, ο οποίος είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του κύριου χορηγού της Μπαρτσελόνα, Rakuten.
«Επίσκεψη στο νέο σπίτι μου, με τον φίλο μου @ hiroshi.mikitani», ακολουθούμενο από τα γράμματα «JP», ήταν το μήνυμα του Ινιέστα που συνόδευε την φωτογραφία.

Η συμφωνία προβλέπει συμβόλαιο τριών ετών με 25 εκατ. ευρώ ετήσιες καθαρές αποδοχές και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός κέντρου προπόνησης, σύμφωνα με τα πρότυπα της La Masia, το οποίο θα εποπτεύεται από ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και ο Ινιέστα θα αποτελεί την δημόσια εικόνα του.