Ο Παναθηναϊκός της σεζόν που έφυγε έκλεισε το πρωτάθλημα με 30 γκολ σε 30 αγώνες. Ενα γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, σε μια επίδοση που μόνο… τιμητική δεν είναι. Δεν μπορούσε να κάνει και πολλά περισσότερα. Ο Μάρκους Μπεργκ αποχαιρέτησε τον περασμένο Ιούνιο, ο Τσάβες πέρασε και δεν ακούμπησε, ο Μολίνς ήταν μισή σεζόν τραυματίας, το ίδιο και ο Λουτσιάνο.

Ο Μαρίνος Ουνουζίδης αναγκάστηκε να προχωρήσει σε… αλχημεία. «Βάφτισε» επιθετικό τον Χρήστο Δώνη, ο οποίος δεν είχε παίξει ποτέ στην καριέρα του στη συγκεκριμένη θέση. Γνώριζε εκ των προτέρων πως δεν μπορεί να έχει πολλές απαιτήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά το σκοράρισμα. Το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε με την άφιξη του Μυστακίδη, την τελευταία μέρα του περασμένου Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός του περιορισμού στις μεταγραφές που έρχονται θα έχει το δικαίωμα, αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικά, να κάνει μία μεταγραφή (Ελληνα ή ξένο, αλλά μόνο ελεύθερο) άνω των 23 ετών. Και το βάρος, φυσιολογικά, θα πέσει στον επιθετικό. Το γνωρίζει ο Νίκος Νταμπίζας και ήδη έχει κάνει μια πρώτη προεργασία.

Εχει… σκανάρει την ελληνική αγορά για να δει τι κυκλοφορεί, σε ποιες τιμές και αν υπάρχει παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός και στα χρήματα που θα μπορεί να διαθέσει. Παράλληλα, με την επιστροφή του στην Αθήνα αναμένεται να προχωρήσει και σε επαφές με ατζέντηδες για να φέρουν προτάσεις. Η απόκτηση ενός επιθετικού που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα αποτελεί την απόλυτη μεταγραφική προτεραιότητα του Παναθηναϊκού προκειμένου ο επόμενος προπονητής να μην αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με τον Ουζουνίδη.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός αναμένεται να προχωρήσει και στην απόκτηση τουλάχιστον ενός ακόμα φορ κάτω των 23 ετών, με προοπτική και να δώσει λύσεις και να αποτελέσει ταυτόχρονα μια επένδυση για το μέλλον. Αλλά ο βασικός φορ θα είναι ο παίκτης που θα αποτελέσει την αμέσως επόμενη «κουβέντα» του Νταμπίζα, μετά τα θέματα που θα κληθεί να λύσει με τους παίκτες και τον επόμενο προπονητή.

Τέλος και τυπικά ο Ουζουνίδης

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Παναθηναϊκό. Ο έλληνας προπονητής πήγε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησε με τον Βασίλη Κωνσταντίνου για τα οφειλόμενα, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα.

Λίγη ώρα αργότερα η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαρίστησε τον Ουζουνίδη για την προσφορά του, μίλησε για στιγμές συγκίνησης που έζησαν μαζί κατά τη διάρκεια της σεζόν και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πορεία του. Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου, ο οποίος ευχαρίστησε και τους ποδοσφαιριστές για την υπομονή που έδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα, εξάλλου, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν την κρίσιμη συνάντηση με τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος θα βρεθεί το απόγευμα στο Κορωπί για να τους μιλήσει και να έχουν και μια πρώτη γνωριμία. Ουσιαστικά ο νέος τεχνικός διευθυντής θα προσπαθήσει να τους πείσει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα και να μην προχωρήσουν σε προσφυγές.

Συνάντηση και με Αλαφούζο

Νταμπίζας – Αλαφούζος θα τα πουν πιθανότατα αύριο. Για να ενημερωθεί ο τεχνικός διευθυντής για τις εξελίξεις με την Pan Asia, το οικονομικό πλάνο που υπάρχει μέχρι να – και αν – διευθετηθεί το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών στον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και τους συνεργάτες του.