Ιστορικό νταμπλ στο πόλο για τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη κατέκτησε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, καθώς δεν το έχει πετύχει καμία άλλη ομάδα. Παράλληλα όμως, με την κατάκτηση του Κυπέλλου στο Καρπενήσι στην πρώτη διοργάνωση στην ιστορία του γυναικείου πόλο ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα ιστορικό νταμπλ, καθώς είναι το πρώτο στην Ιστορία.

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε 9-6 τη Βουλιαγμένη στον χθεσινό τρίτο τελικό στο κολυμβητήριο του Πειραιά και με 3-0 γιόρτασε την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, του ένατου συνολικά για το τμήμα πόλο των γυναικών.

«Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα. Νομίζω πως το αποδείξαμε καθώς αντιμετωπίσαμε ένδεκα φορές εφέτος τη Βουλιαγμένη και νικήσαμε στις δέκα» είπε ο Χάρης Παυλίδης. «Παράλληλα, τα κορίτσια ήταν σε εξαιρετική κατάσταση στους τελικούς. Μόνο στον τρίτο υπήρχε άγχος, αλλά καταφέραμε να βρούμε ρυθμό στην τέταρτη περίοδο. Η άμυνα ήταν αυτή που έδωσε και στα τρία ματς τη νίκη και το πρωτάθλημα».

Αλλη μία επιτυχημένη χρονιά έκλεισε για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, ο Παυλίδης δεν ήταν ευχαριστημένος από την ευρωπαϊκή πορεία. «Ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη είναι μεγάλος. Ετσι, μπορεί να είσαι τρία χρόνια στο Φάιναλ Φορ και την επόμενη φορά να μένεις εκτός. Εχουμε έναν εξαιρετικό κορμό ελληνίδων αθλητριών και προσπαθούμε να έχουμε βοήθεια και από τις ξένες. Δεν ήταν καλή η χρονιά για εμάς στην Ευρώπη, αλλά υπόσχομαι στη νέα περίοδο θα έχουμε καλύτερη πορεία», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού. Θυμίζουμε ότι η ελληνική ομάδα δεν κατέφερε να προκριθεί στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Λεν Τρόφι από την ουγγρική Ντουναϊβάρος.

Η αρχηγός

«Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο, με ένα 3-0 στη σειρά των τελικών. Είναι το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, κάτι που καμία ομάδα δεν έχει ξαναπετύχει, και το πρώτο ιστορικό νταμπλ. Ετσι μπορούμε να μετριάσουμε τη λύπη για τις ευρωπαϊκές αποτυχίες, με τις οποίες στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ» τόνισε η αρχηγός του Ολυμπιακού Φιλιώ Μανωλιουδάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε συγχαρητήρια στα κορίτσια του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του νταμπλ, σημειώνοντας ότι «ο Θρύλος συνεχίζει να γράφει ιστορία θριάμβων και κάνει υπερήφανη όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια». Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του νταμπλ έδωσε με ανακοίνωσή της και η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο χθεσινός τελικός είχε ένταση, καθώς 33» πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, αποβλήθηκε η προπονήτρια της Βουλιαγμένης Αλεξία Καμμένου, η οποία στη συνέχεια απάντησε με χειρονομία στα επιθετικά συνθήματα των οπαδών του Ολυμπιακού. Στο τέλος πάντως, η προπονήτρια της Βουλιαγμένης εξήρε τη στάση του προέδρου του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Μιχάλη Κουντούρη ο οποίος έσπευσε κοντά της.

Η Χριστίνα Τσουκαλά ήταν πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού με τρία γκολ, ενώ εξαιρετική απόδοση είχε στην κρίσιμη τελευταία περίοδο η τερματοφύλακας Χρυσή Διαμαντοπούλου. Για τη Βουλιαγμένη, δύο γκολ σημείωσε η Βασιλική Διαμαντοπούλου.