Ο κορυφαίος σκόρερ του ΠΑΟΚ Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς έχασε πέναλτι, απέτυχε να πλασάρει σε άλλη φάση μοναδικού τετ α τετ με τον Μπάρκα και θα είχε τον τίτλο του μοιραίου αν δεν έπαιρνε την μπάλα στο 65ο λεπτό ο καλός του φίλος και συμπαίκτης Βιεϊρίνια να τη στήσει και να «εκτελέσει» μαζί με το φάουλ και τον Μπάρκα.

«Ναι, ήταν τρομερό σουτ και ειλικρινά χαίρομαι για αυτόν γιατί είναι πολύ μεγάλος παίκτης. Το άξιζε και απλά πρέπει, όπως είπα, να σκεφτώ τι δώρο θα του κάνω γιατί αν χάναμε αυτό το Κύπελλο…» παραδέχεται στα «ΝΕΑ» ο Πρίγιοβιτς. «Σαφώς ήμασταν η καλύτερη ομάδα και το δείξαμε και σε αυτόν τον τελικό. Θα ήταν άδικο να μην παίρναμε το τρόπαιο. Αξίζαμε και το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που περιμένω τώρα είναι να γιορτάσουμε το Κύπελλο με τον κόσμο μας στη Θεσσαλονίκη» τόνισε ο σέρβος επιθετικός που έζησε μοναδικές στιγμές, όπως και οι συμπαίκτες του, στη φιέστα χθες το απόγευμα στην Τούμπα, στο παιχνίδι τίτλου της Κ20 που κατέκτησε το πρωτάθλημα –υπήρξε διπλή αποθέωση από τον κόσμο για το παρόν αλλά και το μέλλον του Δικεφάλου.

Μία μέρα νωρίτερα, στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, ο MVP του τελικού Βιεϊρίνια δεν έμενε μόνο σε πανηγυρικές δηλώσεις.

«Φανταζόμουν να τελειώσω τη σεζόν με το νταμπλ. Εχω κουραστεί να λέω ότι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα. Δώσαμε τον ιδρώτα μας, το αίμα μας, και να σε κλέβουν μέσα στο σπίτι σου; Ενα πράγμα που μας λείπει τόσα χρόνια. Θέλω να πω για δυο – τρεις παίκτες της ΑΕΚ. Να προσέχουν τι λένε και τι κάνουν.

Ντροπή του! Ντροπή του! Ενας Πορτογάλος (σ.σ.: εννοεί τον Σιμόες), που έπρεπε να έχει σεβασμό γιατί είμαι Πορτογάλος. Νομίζω ότι χάρηκε το 2016 που κερδίσαμε το Κύπελλο Ευρώπης. Και να έρθει να πει την ατάκα «τιναφτόρε»; Κέρδισε το πρωτάθλημα με τον τρόπο που το κέρδισε και μιλάει; Ντροπή του» είπε αρχικά και συνέχισε: «Ζητάω από τον πρόεδρο να κρατήσει τον κορμό που έχουμε, και την επόμενη χρονιά θα πάμε ακόμα καλύτερα αν δεν γίνει τίποτα περίεργο, όπως το να χτυπάει κανείς στο κεφάλι, να φεύγει από το γήπεδο με κάτι στο στόμα και από το νοσοκομείο με κολάρο… Ή να φοβούνται το όπλο το οποίο δεν είδαν ποτέ, παρά μόνο στις φωτογραφίες. Ή στο δικαστήριο που λένε ότι φοβούνται για τις οικογένειές τους».