Χάνει το Μουντιάλ της Ρωσίας ο Πάολο Γκερέρο. Ο αρχηγός της Εθνικής Περού δεν θα αγωνιστεί τελικά στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, που ξεκινά σε ένα μήνα, καθώς η ποινή που του είχε υποβληθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών αυξήθηκε από 6 σε 14 μήνες, σύμφωνα με την ετυμηγορία του CAS.

Ο Γκερέρο είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης μετά από το ματς των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή τον περασμένο Οκτώβριο. Αρχικά η FIFA τον τιμώρησε με ποινή αποκλεισμού ενός έτους, η οποία έπεσε στους 6 μήνες μετά την έφεση που υποβλήθηκε. Με βάση την απόφαση αυτή η ποινή του έμπειρου άσου είχε λήξει εδώ και 10 ημέρες.

Ωστόσο, το CAS ανακοίνωσε ότι ενέκρινε ως ένα βαθμό την προσφυγή του παγκόσμιου οργανισμού αντιντόπινγκ, που είχε αιτηθεί την επιβολή μεγαλύτερης ποινής. Η επιτροπή απεφάνθη ότι ο παίκτης «υπέπεσε σε σφάλμα από αμέλεια, έστω κι αν δεν ήταν σημαντικό και ότι θα μπορούσε να λάβει κάποια μέτρα που θα τον εμπόδιζαν από το να παραβεί τη νομοθεσία περί ντόπινγκ.»

Η επιτροπή «έκρινε ότι η αρμόζουσα ποινή θα ήταν αυτή των 14 μηνών», ενώ από την πλευρά του ο παίκτης είχε προσφύγει στο CAS ζητώντας να «σβηστεί» και η ποινή των έξι μηνών που του είχε επιβληθεί.