Τα σοβαρά έκτροπα που προκάλεσαν χούλιγκαν πριν και μετά τον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ αμαύρωσαν για ακόμα μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για 48 ώρες η Αθήνα ήταν στο πόδι από συμπλοκές μεταξύ οπαδών, με αποκορύφωμα τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά τον αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Βροχή οι μολότοφ και τα χημικά στις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και στις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια οδομαχιών. Ενέδρες, συμπλοκές, ρίψεις φωτοβολίδων και χημικά που έπνιξαν το ΟΑΚΑ αλλά και δρόμους κοντά στο γήπεδο, διαλυμένα αυτοκίνητα και πυρπολημένοι κάδοι.

Για ακόμα μία φορά το δίχτυ ασφαλείας της Αστυνομίας με τους τουλάχιστον 5.000 αστυνομικούς, τις διμοιρίες των ΜΑΤ, αποδείχθηκε διάτρητο και δεν στάθηκε ικανό να συγκρατήσει τους χούλιγκαν που ήταν αποφασισμένοι να προκαλέσουν έκτροπα. Οι αλυσίδες ελέγχου της Αστυνομίας αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οπαδός του ΠΑΟΚ, καλυμμένος με full face κουκούλα, κατάφερε να περάσει στο ΟΑΚΑ κόφτη και μπροστά στα μάτια αστυνομικών να κόψει το προστατευτικό δίχτυ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά φόρεσαν χειροπέδες σε δεκατέσσερις οπαδούς, οι οποίοι με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν εις βάρος τους για αρκετά αδικήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Ενας μικρός αριθμός συλλήψεων σε σχέση με το μέγεθος των επεισοδίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έξι από τους οπαδούς συνελήφθησαν για τις άγριες συμπλοκές που έγιναν μετά το σφύριγμα από τον διαιτητή της λήξης του αγώνα.

Ομάδες οπαδών, σύμφωνα με την Αστυνομία, όρμησαν έξω από τις Θύρες 3 και 7 του σταδίου και επιτέθηκαν με φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Πέντε από τους οπαδούς συνελήφθησαν για κατοχή μικροποσοτήτων ναρκωτικών και άλλοι δύο για κλοπές από το κυλικείο.