Εξέθεσε διαιτητές (στο πειθαρχικό κομμάτι), παίκτες, αλλά και προπονητές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολύ απλά γιατί έκανε τη δουλειά του χωρίς πολλά πολλά και χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Δικαιώνοντας ΚΕΔ, ΕΠΟ, αλλά και όσους φώναζαν από πιο παλιά για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι (Ολυμπιακός).

Ο ισπανός ρέφερι του τελικού Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν πέρασε απαρατήρητος γιατί από την πρώτη στιγμή έκοψε τον βήχα σε παίκτες (κυρίως) και προπονητές, που συνήθως αλωνίζουν από τα πρώτα λεπτά με τους έλληνες ρέφερι.

Από την ώρα που μπήκε για ζέσταμα, πολλά μάτια έπεσαν πάνω του. Κάποια στιγμή την ώρα της προετοιμασίας για τον αγώνα έπεσε σε μια εξέδρα σχετικά κοντά του μια φωτοβολίδα από την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ.

Κοίταξε προς το μέρος τους με μια κοφτή ματιά και δεν κουνήθηκε φύλλο το επόμενο δεκάλεπτο μέχρι να απομακρυνθεί από τον χώρο.

Πέναλτι χωρίς δεύτερη κουβέντα

Στη φάση του πέναλτι σφύριξε αμέσως, χωρίς διαβουλεύσεις, κουβέντες και συνεννόηση με τον βοηθό. Αν έδινε αυτό το πέναλτι (το οποίο ήταν «μαρς», από τη βλακεία του Μπακάκη να μαρκάρει τον Μπίσεσβαρ ενώ ήταν ακίνδυνος) έλληνας ρέφερι, θα τον είχαν πάει «καροτσάκι» οι παίκτες της ΑΕΚ, όπως πήγαν τον Κομίνη και τον βοηθό του στην Τούμπα μετά την αρχική κατακύρωση του γκολ και τον συνέχισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ όταν τελικά δεν μέτρησε το γκολ!

Τον Ισπανό δεν τον πλησίασε κανείς! Οταν ο Μαουρίσιο έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον Αραούχο, η κόκκινη κάρτα είχε βγει από το τσεπάκι του ρέφερι πριν προλάβει να σηκωθεί ο Μαουρίσιο, ενώ ο Βράνιες νομίζοντας ότι έχει έλληνα διαιτητή, την ώρα που η ομάδα του αποκτούσε τεράστιο πλεονέκτημα για 10 λεπτά, πήγε κατά την προσφιλή του συνήθεια να γκρινιάξει στον Μπορμπαλάν και πριν το καταλάβει έκανε παρέα στα αποδυτήρια (με δεύτερη κίτρινη) στον Μαουρίσιο. Το ίδιο και ο Βαρέλα στο γκολ του Πέλκα, που σφράγισε τη νίκη της ομάδας του, πήγε προς το μέρος του ρέφερι και πριν προλάβει να πει όσα ήθελε (τι άραγε;) δεν πρόλαβε τη σέντρα της ΑΕΚ, γιατί είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη. Φυσικά στα αποδυτήρια των ισπανών ρέφερι ούτε τόλμησε πριν ή μετά το παιχνίδι να πλησιάσει κάποιος παράγοντας για να διαμαρτυρηθεί.

Εχοντας σφυρίξει μια ντουζίνα ντέρμπι Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, περιστατικά σαν του Βράνιες και του Βαρέλα ήταν απλώς… οδοντόκρεμες για τον Μπορμπαλάν που είχε και ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα: την Κυριακή πέταξε για την Ισπανία και δεν ήξερε ελληνικά για να διαβάσει ελληνικές εφημερίδες…