Mπορεί να χαρακτηρίστηκε η δημοπρασία του αιώνα και πολλοί να περίμεναν ότι ο συνολικός τζίρος θα άγγιζε ή θα ξεπερνούσε το 1 δισ δολάρια, αλλά τελικά η αυλαία της δημοπρασίας της συλλογής του ζεύγους Ροκφέλερ έπεσε έχοντας σημειώσει εισπράξεις 833 εκατ. δολαρίων. Ακόμη κι έτσι όμως κατέκτησε το ρεκόρ της πιο ακριβής δημοπρασίας ιδιωτικής συλλογής όλων των εποχών σπάζοντας κατά πολύ το φράγμα των 443 εκατ. ευρώ που κατείχε η δημοπρασία της συλλογής του Ιβ Σεν Λοράν το 2009.

Στην επιτυχία της συνέτειναν τρεις παράγοντες. Πρώτον η προέλευση των προς διάθεση αντικειμένων που έφεραν τη σφραγίδα του Ντέιβιντ και της Πέγκι Ροκφέλερ. Δεύτερον οι προωθητικές ενέργειες του οίκου Κρίστις που προσκαλούσαν τους αγοραστές να αποκτήσουν τα σπάνια αντικείμενα και έργα τέχνης με το σύνθημα «Ζήστε σαν ένας Ροκφέλερ». Και τρίτον το γεγονός ότι τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι πωλήθηκαν και τα 1.600 αντικείμενα που βρίσκονταν στον κατάλογο ενώ σημειώθηκαν και 22 ρεκόρ.

Ανάμεσα στα ρεκόρ είναι η «Οδαλίσκη ξαπλωμένη σε μανόλιες» του Ανρί Ματίς που άλλαξε χέρια για 80.8 εκατ. δολάρια, όταν η προηγούμενη υψηλότερη τιμή για έργο του καλλιτέχνη ήταν 48,8 εκατ. δολάρια. Και το πορσελάνινο σερβίτσιο 256 τεμαχίων που ανήκε στον Ναπολέοντα και το οποίο πωλήθηκε προς 1,8 εκατ. δολάρια, τιμή που αποτελεί ρεκόρ για πορσελάνη του 19ου αι. και βρίσκεται έξι φορές πάνω από την αρχική ανώτερη εκτίμηση.