Στην καθημερινή της ζωή βλέπεις μια γλυκιά και ευγενική κοπέλα. Αλίμονο όμως αν πέσεις στα χέρια της στο ταπί!

Η Μαρία Πρεβολαράκη είναι η μεγάλη κυρία της ελληνικής πάλης και με το νέο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας (με τη νίκη της επί της Τουρκάλας Εργκε) έφτασε αισίως τα 6 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις (2 χάλκινα σε Παγκόσμιο, 2 ασημένια και 2 χάλκινα σε Ευρωπαϊκό) πλησιάζοντας σε αριθμό έναν μύθο της ελληνικής πάλης, τον Μπάμπη Χολίδη που έχει 7, δύο όμως εκ των οποίων είναι τα χάλκινα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες (1984) και της Σεούλ (1988).

Ακριβώς αυτό είναι το απωθημένο της Μαρίας, ένα ολυμπιακό μετάλλιο, και δεν το κρύβει.

Γλυκόπικρη γεύση

«Είναι ωραίο να κατακτάς μετάλλια και εύχομαι να συλλέξω και άλλα, αλλά την ιστορία την γράφουν τα ολυμπιακά μετάλλια και εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός να καταφέρω και εκεί να κερδίσω ένα μετάλλιο!» τόνισε μιλώντας στο σάιτ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης η πρωταθλήτριά μας, που έφυγε από τη Ρωσία με γλυκόπικρα συναισθήματα καθώς φέτος ήθελε να παίξει στον τελικό και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά της έκλεισε το δρόμο –όπως και πέρυσι –η Λευκορωσίδα Καλατζίσκαγια, πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι, ασημένια φέτος.

«Σίγουρα είμαι ευχαριστημένη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Κατάφερα και φέτος να ανέβω στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ήθελα φέτος το κάτι παραπάνω» είπε η Μαρία Πρεβολαράκη, που ξεπέρασε ένα πολύ σοβαρό θέμα τραυματισμού στον αυχένα (χρειάστηκε και επέμβαση) που είχε πριν κάποιο διάστημα και πλέον δείχνει έτοιμη για νέες προκλήσεις, μεγαλύτερη των οποίων είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Το 2016 στο Ρίο ήταν η μοναδική εκπρόσωπος για τη χώρα μας (σε άνδρες και γυναίκες) σε ένα άθλημα όπου η Ελλάδα είχε πάντα μεγάλη παράδοση. Η Μαρία είναι αυτή που κρατάει πλέον τη σημαία ψηλά όπως και το όνειρό της να κατακτήσει και ένα ολυμπιακό μετάλλιο.