«Το ποδόσφαιρο παραμένει το άθλημα που παίζουν 11 εναντίον 11 και ο διαιτητής κάνει πάντα λάθη που ευνοούν τη Ρεάλ Μαδρίτης»: «Sport». Βούτυρο στο ψωμί του αθλητικού Τύπου της Καταλωνίας αποδείχθηκε η διαιτησία του Τσακίρ στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της Ρεάλ με την Μπάγερν. Ο τούρκος ρέφερι δεν καταλόγισε καταφανέστατο πέναλτι, όταν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαρτσέλο, βοηθώντας με τον δικό του τρόπο την ισπανική ομάδα να προκριθεί ξανά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν η τέταρτη φορά φέτος στην Ευρώπη που οι διαιτητές δεν καταλογίζουν την εσχάτη των ποινών εις βάρος της Ρεάλ Μαδρίτης, σε παρόμοια παράβαση.

Είχε προηγηθεί το πέναλτι που έκανε ο Σέρχιο Ράμος στον αγώνα με την Ντόρτμουντ στη Βετσφάλια, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Ο ίδιος παίκτης χτύπησε την μπάλα με το χέρι στην περιοχή στον πρώτο αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, στη φάση των 16. Και τέλος ο Κασεμίρο έπαιξε βόλεϊ με τον Κέιλορ Νάβας στον πρώτο προημιτελικό με τη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Βεβαίως δεν είναι μόνο αυτές οι φάσεις όπου η Ρεάλ ευνοήθηκε σκανδαλωδώς. Στην τρίτη αγωνιστική, στο ματς με την Τότεναμ, ο Κασεμίρο γκρέμισε τον Γιορέντε στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Γιουβέντους έγινε ληστεία μετά φόνου, όταν ο διαιτητής Ολιβερ έδειξε τη βούλα στις καθυστερήσεις σε μία αμφισβητούμενη φάση που όμοιά της επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές το βράδυ της περασμένης Τρίτης εις βάρος της Ρεάλ, αλλά ο αγαπημένος ρέφερι της Βασίλισσας Τσακίρ δεν έδωσε το δώρο στην Μπάγερν.

Ισως να σκεφτόταν όλα τα παραπάνω ο Ζινεντίν Ζιντάν όταν δήλωνε πως η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της Ρεάλ στον τελικό είναι κάτι το αφύσικο.

Ψύχραιμοι οι Βαυαροί

Παραδόξως, η Μπάγερν δεν θεώρησε τη διαιτησία υπεύθυνη για τον αποκλεισμό της, παρά το γεγονός ότι ο Μαρτσέλο παραδέχθηκε πως υπέπεσε σε πέναλτι. Οι απόψεις των ανθρώπων του βαυαρικού συλλόγου ήταν αντικρουόμενες. Ο διευθύνων σύμβουλος Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις προσπάθειες των παικτών της ομάδας του, οι οποίοι αξίζουν τον σεβασμό του κόσμου του ποδοσφαίρου. «Ζήσαμε το καλύτερο παιχνίδι της Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία πενταετία. Ολοι συμφωνούμε πως φέραμε στα όριά της την καλύτερη ομάδα. Παίξαμε με μαχητικότητα, εκπληκτικό πάθος και κουράγιο. Είμαστε λίγο λυπημένοι γιατί ήταν πιθανό να σπρώξουμε τη σπουδαία Ρεάλ Μαδρίτης στην άβυσσο» υπογράμμισε ο Κάλε, που μέχρι πρότινος καταφερόταν κατά των διαιτητών που ευνοούν τη Βασίλισσα. Ισως οι Γερμανοί να ζύγισαν πως από τα μεγαλύτερα λάθη στον αγώνα, αυτό με το περισσότερο βάρος ήταν του τερματοφύλακα Γενς Ουλράιχ. Ενα λάθος που θα σημαδέψει την καριέρα του, όσες συγγνώμες κι αν ζητήσει από τους συμπαίκτες και τους φιλάθλους μέσα από τα social media, όσες ώρες κι αν καθίσει μόνος στον αγωνιστικό χώρο του Σαντιάγο Μπερναμπέου, όπως έκανε μετά το ματς με τη Ρεάλ.

Προς τιμήν τους, τόσο ο Χάινκες όσο και οι συμπαίκτες του προσπάθησαν να ελαφρύνουν το βάρος που κουβαλά, δηλώνοντας πως δεν ήταν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό.

«Επαθε ένα μικρό μπλακάουτ» σχολίασε ο Χάινκες. Τα πιο σκληρά σχόλια, όπως συμβαίνει πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα έκαναν οι netizens, οι κυβερνοπολίτες, που έγραψαν στη σελίδα του τερματοφύλακα στη Wikipedia πως είναι ο πρώτος πορτιέρο που αγωνίστηκε χωρίς πόδια και χωρίς χέρια.

Η βραδιά του αποκλεισμού από τη Ρεάλ, η οποία σύμφωνα με τον Χούμελς θα κυνηγά τους παίκτες της Μπάγερν για τα επόμενα δέκα χρόνια, τελείωσε με μία αναστάτωση. Στις 5 το πρωί σήμανε συναγερμός για πυρκαγιά στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του βαυαρικού συλλόγου. Oλα του γάμου δύσκολα…