Παρά το επιβλητικό 5-2 επί της Ρόμα στο Ανφιλντ, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, προειδοποίησε τους παίκτες του ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει» και τους ζήτησε «να παλέψουν για το όνειρό τους».

«Θέλουμε να προκριθούμε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ» είπε ο γερμανός τεχνικός. Η Λίβερπουλ αγωνίστηκε με τη Ρόμα στο Ολίμπικο στον τελικό της διοργάνωσης το 1984 και κατέκτησε το τρόπαιο στη διαδικασία των πέναλτι, ο Κλοπ όμως υποστήριξε ότι η ομάδα του πρέπει να επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο και όχι στην ιστορία. «Κανείς μας δεν πιστεύει πραγματικά ότι θα μας βοηθήσει το γεγονός ότι η Λίβερπουλ είχε νικήσει σε αυτό το γήπεδο πριν από 34 χρόνια. Δεν χρειάζεται να το σκεφτόμαστε, αλλά να παίξουμε εμείς ποδόσφαιρο» είπε ο γερμανός τεχνικός.

Ο Μο Σαλάχ επιστρέφει στο Ολίμπικο, όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια, με τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ χάρη στις ψήφους των άγγλων αθλητικών συντακτών. Ο Αιγύπτιος κέρδισε τον τίτλο με λιγότερες από 20 ψήφους διαφορά από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Η Ρόμα του Κώστα Μανωλά έχει οδηγό το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, καθώς για την ανατροπή χρειάζεται πάλι νίκη με 3-0. «Πρέπει να το πιστέψουμε. Με σωστή νοοτροπία, πάθος και τον κόσμο στο πλευρό μας μπορούμε να πετύχουμε ένα ακόμα θαύμα. Περιμένω από την ομάδα μου να τα δώσει όλα» επεσήμανε ο Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο: «Είναι πάντως δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες από πλευράς τακτικής και νοοτροπίας. Δεν πρέπει μόνο να αμυνθούμε καλά, αλλά να πετύχουμε και τρία γκολ».