Τρίτος συνεχόμενος τελικός, τέταρτος στην τελευταία πενταετία, έβδομος στην εποχή του Τσάμπιονς Λιγκ και 16ος συνολικά μαζί με το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζει να γράφει Ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του κόσμου, εξασφαλίζοντας το πρώτο εισιτήριο του τελικού της 26ης Μαΐου, στο Κίεβο, παρά τη λυσσώδη προσπάθεια της Μπάγερν να την αποκαθηλώσει από τον θρόνο.

Οι Βαυαροί υποχρέωσαν σε ισοπαλία 2-2 τη Ρεάλ στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, έχοντας απέναντί τους επίσης τον τούρκο διαιτητή Τσακίρ αλλά και την τύχη τους, καθώς ο τερματοφύλακάς τους Γενς Ουλράιχ υπέπεσε στην γκάφα της χρονιάς ανοίγοντας την κερκόπορτα για να πάρει την πρόκριση η Βασίλισσα.

Από την εποχή του Αλφρέδο ντι Στέφανο και την περίφημη ομάδα των πέντε συνεχόμενων τίτλων είχε να προκριθεί σε τρεις σερί τελικούς η Βασίλισσα.

Πήραν άφεση αμαρτιών

Η χθεσινή πρόκριση των Μερένχες φέρει το αποτύπωμα του δεξιού ποδιού του Καρίμ Μπενζεμά και του αριστερού χεριού του Κέιλορ Νάβας. Δύο παικτών που είναι υπ’ ατμόν από το Σαντιάγο Μπερναμπέου και τους έχει αποδοθεί ο ρόλος των μαύρων προβάτων στην κατά τα άλλα πάλλευκη Ρεάλ. Ο Ζιντάν μπήκε ασπίδα προστασίας κι αυτοί τον αντάμειψαν πλουσιοπάροχα. Ο Μπενζεμά πέτυχε δύο γκολ και ο Νάβας μεταμφιέστηκε σε πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής πιάνοντας τα άπιαστα.

«Το DNA της ομάδας σε σπρώχνει να παλέψεις μέχρι το τέλος, γνωρίζουμε πώς να υποφέρουμε όλοι μαζί. Αξίζαμε την πρόκριση», ήταν το σχόλιο του αρχηγού της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος.

Η Μπάγερν φοβόταν τη διαιτησία του Τσακίρ, που θεωρείται ο αγαπημένος διαιτητής της Ρεάλ και αποδείχτηκε πως δεν είχε άδικο.

Σύμφωνα με τον ισπανό διαιτητή Ιτουράλντε Γκονθάλεθ, ο Τσακίρ δεν καταλόγισε δύο πέναλτι εις βάρος της Μπάγερν.

Το πρώτο αφορά τη φάση που η μπάλα χτυπά το χέρι του Μαρτσέλο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Κατά τον Γκονθάλεθ ήταν ξεκάθαρη φάση πέναλτι παρά τις ενστάσεις πως ο Βραζιλιάνος βρισκόταν πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Η δεύτερη φάση στην οποία αδικήθηκε η Μπάγερν ήταν στο 52′ όταν ο Σέρχιο Ράμος γκρέμισε τον Λεβαντόφσκι. Ο τραυματίας μέσος της Μπάγερν Αρτούρο Βιδάλ ο οποίος είχε αποβληθεί στον περυσινό ημιτελικό με τη Ρεάλ έγραψε: «Για μία ακόμα φορά ένα γαμημ… πέναλτι».

Η αντίδραση των Βαυαρών στη διαιτησία του Τσακίρ πρέπει να θεωρείται βέβαιη από τα συμφραζόμενα των εκπροσώπων της παραμονής του αγώνα.

Ο Γιουπ Χάινκες είχε δηλώσει πως για να κερδίσεις τρία Τσάμπιονς Λιγκ σε τέσσερα χρόνια, εκτός από σκληρή δουλειά, πολύ ταλέντο και τύχη στις κληρώσεις πρέπει να έχεις και καλές διαιτησίες τις σωστές στιγμές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του βαυαρικού συλλόγου Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε ήταν πιο σαφής. «Είναι περίεργο που από τα 37 παιχνίδια που έχει παίξει ο Τσακίρ στα 10 συμμετέχει η Ρεάλ».

Εκτός από τον διαιτητή, η Μπάγερν πρέπει να οικτίρει και τον τερματοφύλακά της Γενς Ουλράιχ για την γκάφα του. Στα 20 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου του γύρισε την μπάλα ο Τολισό και μπερδεύοντας χέρια και πόδια την άφησε να περάσει από πάνω του, επιτρέποντας στον Μπενζεμά να την στείλει στα δίχτυα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο γκολ της Ρεάλ, στο 11′ (σκοράρει σε 42 συνεχόμενα παιχνίδια στην έδρα της, στην Ευρώπη, σχεδόν επτά χρόνια), προήλθε από ανταλλαγή της μπάλας ανάμεσα στους παίκτες 28 φορές, που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση φέτος μετά τις 29 πάσες που αντάλλαξαν οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα στο γκολ του Ντίνιε εναντίον του Ολυμπιακού, ενώ στο δεύτερο τέρμα δεν αντάλλαξαν ούτε μία πάσα.

Για τους Βαυαρούς άνοιξε το σκορ στο 3′ ο Κίμιχ, ο οποίος με περίσσιο θράσος είχε δηλώσει μετά το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο πως η Μπάγερν έπρεπε να νικήσει με 7-2 αν και έχασε με 2-1. Το δεύτερο γκολ που αναπτέρωσε τις ελπίδες της πρόκρισης σημείωσε ο Χάμες Ροντρίγκες στο 63′. Ο Κολομβιανός ο οποίος σκόραρε με τρίτη διαφορετική ομάδα στη διοργάνωση (έχουν προηγηθεί η Πόρτο και η Ρεάλ) δεν πανηγύρισε την επιτυχία του, αφού ας μην ξεχνάμε πως στην Μπάγερν αγωνίζεται δανεικός από τη Βασίλισσα.

Στις βαλίτσες τους για την επιστροφή στο Μόναχο οι Βαυαροί θα μεταφέρουν μαύρες μνήμες για τον δικό τους Μοασίρ Μπαρμπόσα. Συνάμα θα θυμηθούν πόσο πολύ λείπει από την ομάδα ο Μάνουελ Νόιερ για τον οποίον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση της επιστροφής του στους αγώνες.