Οι κόποι μιας χρονιάς επιβραβεύτηκαν χθες για τη Λαμία καθώς η νεοφώτιστη ομάδα επικράτησε 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι καίγονταν για την κατάκτηση των τριών βαθμών ώστε να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα χωρίς να έχουν άγχος την τελευταία αγωνιστική και κατάφεραν να υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Πρωταγωνιστής ο Πίτι

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Λαμία ήταν αναμφίβολα ο Πίτι, καθώς ο 37χρονος επιθετικός έκανε τα πάντα στη χθεσινή αναμέτρηση. Ηταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους αλλά κι αυτός που έκανε την ασίστ στο Ομο στο 62′ στη φάση του δεύτερου γκολ της Λαμίας. Ο ισπανός στράικερ έκανε όλες τις δουλειές στη χθεσινή αναμέτρηση και οδήγησε την ομάδα του σε μια από τις πιο σημαντικές νίκες της χρονιάς.

Ο ΠΑΣ, από την άλλη πλευρά, έμεινε για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη και τα αρνητικά αποτελέσματα έγιναν συνήθεια στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν πάντως να ανοίξουν το σκορ στο χθεσινό παιχνίδι, καθώς η ομάδα των Ιωαννίνων είχε δοκάρι σε προσπάθεια του Νικολιά στο 38′. Η μπάλα όμως δεν έκανε το χατίρι στους Ηπειρώτες και λίγα λεπτά αργότερα ο Πίτι σημείωσε εξαιρετικό γκολ δίνοντας προβάδισμα στη Λαμία. Οπως προαναφέραμε ο Πίτι είχε κέφια και με ωραία εκτέλεση φάουλ έδωσε την ευκαιρία στον Ομο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του στο 62′ και κάπου εκεί τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τον ΠΑΣ.

Η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε με τον Χαλκιαδάκη στο 76′ αλλά παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Με τη νίκη της αυτή η Λαμία έφτασε τους 29 βαθμούς και παραμένει στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η δεύτερη ομάδα που θ’ αποχαιρετήσει τη μεγάλη κατηγορία είναι η Κέρκυρα. Να τονιστεί πάντως ότι με δηλώσεις του ο Τεννές άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχωρησής του από τον πάγκο των γηπεδούχων.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Πριντέτα (52′ Ακόστα), Ομο, Μπουλούλης, Πίτι (89′ Αντρόνικ), Τσούκαλος, Βάντερσον (65′ Μπούτνικ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Μπουκουβάλας, Βιντάλ (58′ Μανθάτης), Λίλα, Νικολιάς (66′ Αποστολόπουλος), Κόντε, Χέλκβιστ (51′ Χαλκιαδάκης).