Την Τρίτη 1 Μαΐου ολοκληρώνει τον κύκλο της «Προδοσία» του νομπελίστα συγγραφέα Χ. Πιντερ, στο θέατρο Μικρό Παλλάς σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης και η Κατερίνα Παπαδάκη έρχονται αντιμέτωποι με μια πολλαπλή προδοσία σε ένα ταξίδι στον χρόνο προς το παρελθόν, με μοναδικό οδηγό τη μνήμη.

Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία μεταξύ μιας γυναίκας, ενός άντρα που γίνεται σύζυγός της και του φίλου του, με τον οποίο η γυναίκα συνάπτει ερωτική σχέση. Το πρωτότυπο του έργου είναι ότι ξεκινάει από το τέλος όταν οι τρεις έχουν πάρει πια διαφορετικούς δρόμους και πηγαίνει προς την αρχή όταν οι τρεις πρωτογνωρίζονται.

Η υπόθεση βασίζεται σε μια μεγάλη προδοσία, όπου με τον όρο προδοσία χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε αθέτηση υποχρεώσεων δεσμεύσεων ή υποσχέσεων μέσα σε μια σχέση. Είναι επίσης η εξαπάτηση ερωτικού συντρόφου, φίλου ή συγγενή, καθώς και η διάψευση προσδοκιών και ελπίδων των άλλων ή και του ίδιου του εαυτού.

Από την παράσταση, περνάνε κομμάτια μνήμης όπου με τον όρο μνήμη χαρακτηρίζεται η διαδικασία του ανθρώπινου εγκεφάλου, να θυμάται τις γνώσεις τις εμπειρίες αλλά και τις εντυπώσεις που αποκομίζει στην διάρκεια της ζωής του.

Μικρό Παλλάς:

Αμερικής 2, Τηλ. 210-3210025, είσοδος 15 ευρώ