Αποτελεί ίσως τον πιο αδικημένο ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν στον Παναθηναϊκό. Την ώρα που οι συμπαίκτες του πληρώνονταν (έστω και με καθυστέρηση), ο Λουτσιάνο Νέβες έβλεπε τη διοίκηση μονάχα να του υπόσχεται χρήματα, αλλά να μην τα βλέπει στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Βραζιλιάνος έφτασε στα όριά του. Εφτασε σε σημείο να σκεφτεί την προσφυγή, την ώρα που οι συμπαίκτες του απαίτησαν από τη διοίκηση να τον πληρώσει ώστε να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Οπως και έγινε. Την ημέρα που αποφάσισαν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ρώτησαν τον «Λούτσι» αν μπορούν και εκείνος έδωσε τη συγκατάθεσή του.

Το περασμένο Σάββατο, όταν βγήκαν στην επικαιρότητα οι συνομιλίες του Γιάννη Αλαφούζου με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο Βραζιλιάνος πήγε στην προπόνηση έχοντας ανοιχτές στο κινητό του τις αθλητικές ιστοσελίδες. Ρωτούσε τι ακριβώς συμβαίνει και αν αλλάζει η διοίκηση. Και όταν οι υπόλοιποι του είπαν πως είναι κοντά η αλλαγή ιδιοκτησίας, δεν έκρυψε τη χαρά του, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του.

Μάλιστα, ο Λουτσιάνο έλεγε στους συμπαίκτες του το Σάββατο, παραμονή του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, πως θα σκοράρει στη Νέα Σμύρνη μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Θα βάλω γκολ αύριο» τους έλεγε αστειευόμενος. Και 24 ώρες μετά το πετύχαινε με μια υπέροχη εκτέλεση φάουλ που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κότνικ.

Θέλει να μείνει

Ο Λουτσιάνο έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Παρά τα προβλήματα όλη τη χρονιά, ο ίδιος δεν κρύβει το δέσιμό του με την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως πριν από λίγο καιρό «χτύπησε» τατουάζ με το Τριφύλλι. Αν παραμείνει στον σύλλογο η διοίκηση Αλαφούζου είναι σχεδόν δεδομένο πως θα αποχωρήσει, παρά τη θέλησή του. Ο ίδιος θέλει να παραμείνει, αλλά με άλλες συνθήκες. Κανονικές. Ανθρώπινες. Χωρίς οικονομικά προβλήματα και σε έναν Παναθηναϊκό που θα κάνει πρωταθλητισμό. Το συμβόλαιό του είναι περίπου 550.000 ευρώ ετησίως και σε ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει.

n Τετ α τετ με τον Βασίλη Κωνσταντίνου είχε χθες στο Κορωπί ο Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος περιμένει από τη διοίκηση να φανεί συνεπής στις υποχρεώσεις της, με τον Κωνσταντίνου να του εξηγεί τις δυσκολίες και να του ζητεί να κάνει υπομονή.