Οι δύο επιλογές που έχει μπροστά του ο Γιάννης Αλαφούζος για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να γίνει… μία. Και να επικρατήσει το «η ισχύς εν τη ενώσει». Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που είναι ο μπροστάρης του πρότζεκτ το οποίο ονομάζεται Athens Alive, έκανε χθες άνοιγμα προς την Pan Asia, η οποία έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στον Αλαφούζο για την αγορά της ΠΑΕ. Από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού προέκυπτε χθες πως ο Γιαννακόπουλος θεωρεί καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια σωτηρίας του Παναθηναϊκού και μετάβασής του σε μια εποχή που θα τον επαναφέρει στους τίτλους και φυσικά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παράλληλα, τονιζόταν πως το πρότζεκτ Athens Alive και οι επαφές της πλευράς Γιαννακόπουλου με την κυβέρνηση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγάζοντας μάλιστα μια μεγάλη αισιοδοξία πως η επίτευξη συμφωνίας είναι θέμα ημερών. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δουλεύει καθημερινά σε πυρετώδεις ρυθμούς, δίνοντας μάχη με τον χρόνο, ώστε να υπογραφεί η συμφωνία με την κυβέρνηση για το Athens Alive το συντομότερο δυνατόν και αμέσως μετά –σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό –να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τον Γιάννη Αλαφούζο για την παραχώρηση της ΠΑΕ.

Το πιο σημαντικό σκέλος, ωστόσο, της τοποθέτησης από πλευράς Γιαννακόπουλου είναι η πιθανότητα συνεργασίας των δύο funds που ενδιαφέρονται για τον Παναθηναϊκό μέσω του γηπέδου. Αν προκύψει συμφωνία ανάμεσα στους Ασιάτες και τον Αλαφούζο και επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν την Pan Asia να εξετάζει την ενεργοποίηση του νόμου της διπλής ανάπλασης (ο Πάιρο Πιεμπονγκσάντ ξεναγήθηκε στην περιοχή του Βοτανικού), τότε ο Γιαννακόπουλος, μέσω του Athens Alive και των κατασκευαστικών εταιρειών αυτού, είναι διαθέσιμος για συνεργασία προκειμένου να αποτελέσει τη σίγουρη λύση για τη νέα στέγη του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Νέο ραντεβού

Οι εξελίξεις γύρω από την Pan Asia και το ενδιαφέρον της για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τρέχουν. Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να συναντηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την πλευρά του Πάιρο Πιεμπονγκσάντ προκειμένου να μπουν στο τελικό στάδιο της κουβέντας.

Οπως αναφέραμε και χθες, τα χρέη είναι αυτά που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το αν θα προχωρήσει το ντιλ, με την πλευρά του Ασιάτη πάντως να είναι διατεθειμένη να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την προσφορά της προκειμένου να κάνει δική της την ΠΑΕ.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου βρέθηκε χθες το πρωί στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί προκειμένου να μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές για το θέμα των πληρωμών, έπειτα από απαίτηση των παικτών που περίμεναν ενημέρωση. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ άκουσε τους παίκτες να του λένε πως περιμένουν μέχρι την Τρίτη το υπόλοιπο της δόσης Δεκεμβρίου (έχουν λάβει το 30%) και πως σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσουν σε αποχή. Μάλιστα, κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές έλεγαν στον Κωνσταντίνου ότι βαρέθηκαν να ακούν ψέματα. Ο Κωνσταντίνου από την πλευρά του υποσχέθηκε ότι στο τέλος του μήνα θα υπάρξει εξόφληση της δόσης Δεκεμβρίου και αργότερα έγινε γνωστό ότι οι πληρωμές θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Απριλίου, πριν λήξει δηλαδή η διορία που έδωσαν οι παίκτες.

n Αύριο είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ που δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο, προκειμένου ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού να τους ενημερώσει για τις κινήσεις που έχει κάνει.