Πυρ ομαδόν από σύσσωμη την αντιπολίτευση στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας που θα αναλάβει την ανάπλαση της Αθήνας, με έμφαση το εμπορικό τρίγωνο και τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Για σκοπιμότητες της κυβέρνησης και για αυταρχική θεσμική παρέμβαση έκανε λόγο ο Θανάσης Μπούρας από τη ΝΔ με την έναρξη της συνεδρίασης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Θεσμικό εξάμβλωμα» χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ρύθμιση για τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας ο Γιάννης Μανιάτης από τη ΔΗΣΥ, ζητώντας επιτακτικά από την κυβέρνηση να απαντήσει σε τι εξυπηρετεί μια άχρηστη και αχρείαστη εταιρεία όταν υπάρχουν ήδη οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί. «Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει άλλη μια κρατικοδίαιτη ΔΕΚΟ για να εξυπηρετεί ένα ξέφρενο πάρτι νέων προσλήψεων» υποστήριξε ο Γιώργος Αμιράς.

Για σκόρπιες και ασύμμετρες προτάσεις έκανε λόγο ο Μάριος Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «προχειροδουλειά» και σχολιάζοντας πως «αυτά δεν γίνονται ούτε στην Ουγκάντα». «Ο νέος φορέας θα συντονίσει τα ασυντόνιστα για να προχωρήσουν ορισμένα σημαντικά πράγματα στην πόλη» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που συνυπογράφει το νομοσχέδιο, κατηγορώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πως μετά τη διακυβέρνησή τους παρέδωσαν μια «αβίωτη πόλη». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, χαρακτηρίζοντας μίζερη την κριτική της αντιπολίτευσης. Σημείωσε δε πως ο νέος φορέας δεν εμπίπτει στη λογική του real estate και πως ο σκοπός του θα είναι συντονιστικός, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες αναπλάσεις.