Βραδιά-θρίλερ με απίστευτες ανατροπές στο Γιουρόπα Λιγκ. Μαγικά παιχνίδια στη Μασσαλία και το Ζάλτσμπουργκ, όπου οι γηπεδούχοι πέταξαν έξω Λειψία και Λάτσιο αντίστοιχα, ενώ δύσκολα προκρίθηκαν στα ημιτελικά Ατλέτικο Μαδρίτης και Αρσεναλ.

Το ματς στο Βελοντρόμ θα μείνει στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά στο Γιουρόπα Λιγκ σημειώθηκαν τρία γκολ στα πρώτα εννέα λεπτά! Η Λειψία (1-0 στο πρώτο ματς) προηγήθηκε στα 70» με τον Μπρουμά, αλλά η Μαρσέιγ πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο είχε κάνει την ανατροπή με Ιλσάνκερ (αυτογκόλ) και Σαρ. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 3-1 με τον Τοβέν (38′), αλλά η Λειψία μείωσε με τον Ογκουστέν (55′) και πήρε αυτή προβάδισμα για πρόκριση. Τελικά οι Παγέ και Σακάι διαμόρφωσαν το τελικό 5-2 και έστειλαν τη γαλλική ομάδα στα ημιτελικά. Στην αρχική ενδεκάδα της Μαρσέιγ ο Κώστας Μήτρογλου.

Τρομερή η Ζάλτσμπουργκ, που… θύμωσε μόλις προηγήθηκε η Λάτσιο (Ιμόμπιλε 54′) και με 4-1 ανέτρεψε το 2-4 με το οποίο είχε ηττηθεί στη Ρώμη. Απάντησε με τον Νταμπούρ στην επόμενη επίθεση (55′), ενώ μέσα σε ένα πεντάλεπτο (72′-76′) πέτυχε τρία γκολ (Χαϊντάρα, Χουάν, Λάινερ) ρίχνοντας τη Λάτσιο στο κανναβάτσο. Η Ζάλτσμπουργκ έμεινε αήττητη στην έδρα της για δέκατο ευρωπαϊκό ματς, ενώ συνεχίζει στην ημιτελική φάση για πρώτη φορά έπειτα από 24 χρόνια.

Δύσκολα η Ατλέτικο

Στην πρώτη σωστή επιθετική ενέργεια στο παιχνίδι η Αρσεναλ κατάφερε να σκοράρει και να ηρεμήσει στον πάγκο ο Αρσέν Βενγκέρ. Η ΤΣΣΚΑ είχε προηγηθεί 2-0 (Τσάλοφ 39′, Ναμπάμπιν 50′) και ήθελε ένα γκολ για να πάρει την πρόκριση (πρώτο ματς 4-1). Τελικά ο Ντάνι Γουέλμπεκ το 75′ ύστερα από εξαιρετική συνεργασία με τον Ελνένι μείωσε σε 2-1 και πάγωσε τη ρωσική ομάδα. Ο Γουέλμπεκ είχε «καθαρίσει» την περασμένη Κυριακή με δύο γκολ και το ματς με τη Σαουθάμπτον στην Πρέμιερ Λιγκ. Η Αρσεναλ λοιπόν συνεχίζει στα ημιτελικά και ο Βενγκέρ εξακολουθεί να ελπίζει στην κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού του τροπαίου. Για το τελικό 2-2 σκόραρε ο Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις.

Δύσκολη πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0 στο πρώτο ματς). Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε την απόλυτη κυριαρχία στο α’ μέρος, προηγήθηκε με τον Μοντέρο, και πίεσε στο β’ μέρος για ένα δεύτερο γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος καθώς πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο, Γιαν Ομπλακ, ενώ ο Γκριζμάν είχε δύο χαμένα τετ α τετ (81′ και 83′).