Απίστευτα πράγματα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρεάλ Μαδρίτης «έκλεψε» την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης με ένα πέναλτι που θα συζητηθεί. Η ιταλική ομάδα είχε καταφέρει αυτό που φαινόταν πριν από το παιχνίδι αδύνατο, να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα (3-0) και να διεκδικεί στα ίσια την πρόκριση. Το πέναλτι που καταλόγισε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο άγγλος διαιτητής Μάικλ Ολιβερ καθόρισε τελικά τον νικητή. Μαρκάρισμα του Μπενάτια στον Βάσκεθ και παράλληλα αποβολή του Μπουφόν για διαμαρτυρία, τη στιγμή που όλοι οι παίκτες της Γιουβέντους προσπαθούσαν να του αλλάξουν γνώμη. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο περίμενε να μπει στο ματς ο Σέζνι, τον νίκησε (1-3) και έστειλε τη Ρεάλ στα ημιτελικά για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Ο Πορτογάλος συμπλήρωσε 150 αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ, με το 15ο φετινό γκολ στη διοργάνωση. «Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρονται. Ηταν αντικανονικό μαρκάρισμα στον Βάσκεθ» σχολίασε ο Ρονάλντο, προσθέτοντας ότι η ουσία είναι πως η Ρεάλ είναι η νικήτρια σε αυτό το ζευγάρι.

Οσο για τη Γιουβέντους, μπορεί να αισθάνεται αδικημένη. Εφυγε από τη Μαδρίτη με νίκη (1-3), ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να συνεχίσει στα ημιτελικά. Ο Μάριο Μάτζουκιτς είχε να σκοράρει από τις 3/1, αλλά χθες πέτυχε δύο γκολ σε ένα ημίχρονο (ο πρώτος φιλοξενούμενος που το κάνει αυτό στο Μπερναμπέου σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ στο β’ μέρος ήρθε ο Ματουιντί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Κέιλορ Νάβας και να σκοράρει (για πρώτη φορά στη διοργάνωση) για το 0-3. Το πρώτο γκολ του Μάντζουκιτς, στα 80», είναι το πιο γρήγορο που έχει δεχθεί η Ρεάλ σε εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μία σκληρή βραδιά για τον Τζίτζι Μπουφόν, που είχε εξαιρετικές επεμβάσεις, δείχνοντας τη θέλησή του να συνεχίσει στη διοργάνωση. Ακόμα πιο σκληρό για αυτόν είναι η αποβολή στο τελευταίο ίσως παιχνίδι του σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι νίκησε στην τακτική τον Ζινεντίν Ζιντάν, ωστόσο ο Γάλλος είναι αυτός που θα συνεχίσει.

«Σβηστή» η Μπάγερν

Θέση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε και η Μπάγερν με το 0-0 στην Αλιάνζ Αρένα κόντρα στη Σεβίλλη (2-1 το πρώτο ματς). Με την ισοπαλία όμως σταμάτησε το σερί του Γιουπ Χάινκες, που είχε 11 συνεχόμενες νίκες στη διοργάνωση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», η UEFA ερευνά χορηγίες της Παρί Σεν Ζερμέν και αν διαπιστωθεί παραβίαση του Financial Fair Play τότε κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, η γαλλική ομάδα διέψευσε το δημοσίευμα.