Σε ρυθμούς Πέδρο Μαρτίνς το μεγάλο λιμάνι, και ο Πορτογάλος άμεσα κομμάτι του κορυφαίου αθλητικού οργανισμού της χώρας. Ο Πορτογάλος ήταν χθες το απόγευμα στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον ευρωπαϊκό τελικό του βόλεϊ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ραβέννα. Κάθισε μάλιστα δίπλα στον Βαγγέλη Μαρινάκη και είχε την ευκαιρία να νιώσει την υποδοχή του ερυθρόλευκου κοινού που τον χειροκρότησε ζεστά για το «καλώς όρισες». Νωρίτερα; Εννοείται πως ολόκληρη η μέρα του νέου προπονητή της ομάδας, πέρασε με… ποδόσφαιρο. Και με ερωτήσεις, με πάρα πολλές ερωτήσεις. Ο 48χρονος θέλει να ενημερωθεί για όλα, πάρα πολύ γρήγορα και πραγματικά έχει κάνει πάρα πολύ καλή εντύπωση στους ανθρώπους του Ολυμπιακού για αυτή την άμεση εναρμόνιση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες ο Πορτογάλος κανόνισε να συναντηθεί και με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος παραμένει προπονητής του Ολυμπιακού ώς το τέλος της σεζόν. Η συνάντηση αυτή ήταν να γίνει χθες, αλλά λόγω… βόλεϊ μεταφέρθηκε για σήμερα. Στην ατζέντα αυτής της συζήτησης: Ολα. Από τη μεθοδολογία της προπόνησης, ώς τις πληροφορίες για την κατάσταση των ποδοσφαιριστών. Στόχος αυτού του ραντεβού είναι μια πρώτη βάση δεδομένων για το υπάρχον ρόστερ. Ο Μαρτίνς δεν έχει συναντηθεί ακόμη με την ομάδα. Χθες δεν πήγε άλλωστε στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Θέλει πρωτίστως να μιλήσει με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος πιθανότατα θα παραμείνει στο τεχνικό τιμ και για την επόμενη περίοδο. Θέλει επίσης ο Πορτογάλος να κρατήσει μια απόσταση για να δώσει το δικαίωμα στον έλληνα προπονητή να δουλέψει με τον δικό του τρόπο. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται τη Δευτέρα για το πρωτάθλημα, φιλοξενώντας τη Κέρκυρα. Σε αυτό το ματς δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι θα βρεθεί στο γήπεδο Καραϊσκάκης ο νέος του προπονητής. Ο λόγος; Θα πρέπει να γυρίσει στην Πορτογαλία για να επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση. Αυτό το ταξίδι λοιπόν στην πατρίδα του, είναι να γίνει Δευτέρα – Τρίτη. Και μιας και ο λόγος πήγε ώς το αγωνιστικό: η προετοιμασία για το ματς της Δευτέρας συνεχίζεται δίχως προβλήματα.

* Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα hitc.com «Ο Ολυμπιακός θέλει τον Βέλλιο της Νότιγχαμ». Οι Αγγλοι αναφέρουν πως αυτή τη φορά οι συνθήκες έχουν ωριμάσει προκειμένου ο έλληνας επιθετικός να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. «Στον Ολυμπιακό ελπίζουν πως τώρα θα κάνουν δικό τους τον ποδοσφαιριστή», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.