Σε ευθεία σύγκρουση με τον δικαστή Δημήτρη Σκουτέρη ήρθε χθες η ΑΕΚ, κατά την εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση σχετικά με τα γεγονότα της Τούμπας. Η πλευρά της Ενωσης έθεσε ανοικτά θέμα εμπιστοσύνης στην κρίση του δικαστή, με τον Σκουτέρη να απαντά πως η αίτηση της ΑΕΚ για εξαίρεσή του από τη διαδικασία, ήταν απαράδεκτη. Ρωτώντας, μάλιστα, τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ, αν έχουν και εκείνοι με τη σειρά τους οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με την συμμετοχή του στην τριμελή επιτροπή.

Τελικά, έπειτα από σύσκεψη που κράτησε κοντά στις δύο ώρες, αποφασίστηκε ομόφωνα η απόρριψη του αιτήματος της ΑΕΚ. Η εν λόγω στάση του δικαστή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ενωσης, με τους ανθρώπους της που έδωσαν χθες το «παρών» στα γραφεία της ΕΠΟ να σχολιάζουν με σκωπτικό ύφος το πώς χειρίστηκε την κατάσταση ο δικαστής. Οπως υπογράμμιζαν, από ευθιξία και μόνο, όφειλε να αυτοεξαιρεθεί από τη διαδικασία, από τη στιγμή που η μία πλευρά εκφράζει σε επίσημο επίπεδο ζήτημα μεροληψίας.

Τελικά, η εκδίκαση της έφεσης του ΠΑΟΚ ξεκίνησε λίγο μετά τις 21.00, με τον Δημήτρη Σκουτέρη κανονικά στη θέση του προέδρου της επιτροπής.

Τι ζήτησε ο ΠΑΟΚ

Με την έναρξή της ο ΠΑΟΚ κατέθεσε δύο αιτήματα. Το πρώτο ήταν να κληθεί ο Κομίνης να καταθέσει και το δεύτερο να κατατεθούν βίντεο διάρκειας δύο ωρών από τον διάδρομο των αποδυτηρίων της ΑΕΚ, προκειμένου, όπως υποστήριξε η πλευρά του, να γίνει σαφές το ποιες ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στα αποδυτήρια. Η Ενωση πάντως εξέφρασε ενστάσεις για το δεύτερο αίτημα της ομάδας της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας πως τα βίντεο που προσκομίστηκαν σε πρώτο βαθμό καλύπτουν απόλυτα τα γεγονότα της Τούμπας. Παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη θέση της ΑΕΚ, τον Ιβάν Σαββίδη να… κυνηγά στα αποδυτήρια τον διαιτητή της αναμέτρησης!

Η διαδικασία της εκδίκασης της έφεσης ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, με την απόφαση να αναμένεται άμεσα. Η οποία, μένει να φανεί αν και σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, από το ντέρμπι της Τούμπας και μετά.

Μεταγραφικά

Μπορεί η σεζόν να έχει ακόμα δρόμο, όμως στην ΑΕΚ έχουν ήδη βάλει μπροστά τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» στην Ενωση έχουν ρίξει το βάρος στην αναζήτηση ενός ακραίου αλλά και ενός φορ. Κοιτάζοντας περιπτώσεις κυρίως από την αγορά της Ιβηρικής που είτε προέκυψαν τώρα είτε είχαν απασχολήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν.