Τη στιγμή που ο κανονισμός του υποβιβασμού για τους μη αδειοδοτημένους παραμένει ως έχει, ουδείς από τον Παναθηναϊκό απαντάει με σιγουριά για το τι σκοπεύει να κάνει η διοίκηση της ΠΑΕ.

Ο Παναθηναϊκός δεν οδεύει πλέον απλώς προς την καταστροφή. Τρέχει προς αυτήν με σπασμένα φρένα!

Η ημέρα που θα έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του Τριφυλλιού, με το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας να υποτίθεται πως θα ψήφιζε την αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό των μη αδειοδοτημένων ΠΑΕ, ήταν ένα ακόμα φιάσκο και η αναβολή επ’ αόριστον του ΔΣ σφίγγει περισσότερο από ποτέ άλλοτε τη θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού.

Η συνεδρίαση της Λίγκας ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 14.00, ωστόσο δρομολογήθηκε μια τεχνητή έλλειψη απαρτίας, προκειμένου να μην πάνε στα γραφεία πολλές ΠΑΕ και να μη διεξαχθεί η συνεδρίαση, αφού για να συμβεί αυτό χρειάζονται τα 3/4 των ομάδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», όλες τις προηγούμενες ημέρες, στις συζητήσεις που είχαν γίνει, διαπιστώθηκε πως οι απαιτούμενες ψήφοι προκειμένου να περάσει η αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού δεν συγκεντρώνονταν, σε αντίθεση με όσα πίστευαν και διέρρεαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τον Παναθηναϊκό, πως θα βρεθούν 12 ομάδες για να αλλάξει ο κανονισμός. Η αλλαγή γνώμης των ανθρώπων της Κέρκυρας, που θα ψήφιζε τελικά αρνητικά, άλλαξε επί τις ουσίας τις ισορροπίες, αφού μαζί με ΠΑΟΚ, Αστέρα, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιά θα ήταν πέντε οι ομάδες που θα ψήφιζαν κατά της αλλαγής και δεν θα συμπληρώνονταν τα 12 «υπέρ» που έψαχνε ο Παναθηναϊκός. Είναι προφανές πως η ματαίωση του ΔΣ μεθοδεύτηκε ώστε να μην υπάρξει μια καταδικαστική ψηφοφορία για τον Παναθηναϊκό. Από τα μέλη της Λίγκας δεν παρέστησαν οι ΑΕΚ, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων, Λεβαδειακός και Πανιώνιος.

Διαβεβαιώσεις

Τι γίνεται πλέον στον Παναθηναϊκό; Χθες όλη μέρα επικρατούσε σιγή ιχθύος από τα στελέχη της ΠΑΕ. Καμία διαρροή, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση, παρά το γεγονός πως η εξέλιξη είναι εξόχως αρνητική για την ομάδα. Στέλεχος της ΠΑΕ μετέφερε πως ισχύει από πλευράς Παναθηναϊκού ό,τι είχε ειπωθεί στην ανακοίνωση της 26ης Μαρτίου.

Τι έλεγε εκείνη η ανακοίνωση; «Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος και ιστορικότερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Δεν μπορεί, δεν νοείται και δεν πρόκειται να υποβιβαστεί. Η διοίκηση της ΠΑΕ κάνει προς τούτο όλες τις απαραίτητες ενέργειες». Ωστόσο, κανείς αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζει πώς θα αλλάξει η κατάσταση. Θα γίνει σύντομα άλλο ΔΣ στη Σούπερ Λίγκα μήπως και βρεθούν επιτέλους οι θετικές ψήφοι; Θα κάνει «πραξικόπημα» η ΕΠΟ και θα αλλάξει μόνη της τον κανονισμό; Υπάρχουν πληροφορίες πως το τελευταίο έχει πιθανότητες να συμβεί έπειτα από πιέσεις και της κυβέρνησης. Ομως χωρίς τη συναίνεση των ίδιων των ομάδων μοιάζει δύσκολο.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Η διοίκηση τήρησε τουλάχιστον τη δέσμευσή της για πληρωμές προς τους ποδοσφαιριστές του 30% της δόσης του Δεκεμβρίου, έβαλε χρήματα χθες το πρωί και το απόγευμα οι παίκτες επέστρεψαν στο Κορωπί και προπονήθηκαν έπειτα από δύο μέρες αποχής και έξι μέρες συνολικά μαζί με τις διακοπές του Πάσχα!

Μάλιστα, στέλεχος της ΠΑΕ έδωσε στους παίκτες και τα καταθετήρια, ενώ χρήματα πήρε και ο Λουτσιάνο, που φέρεται ότι έχει κάνει ξεχωριστή συμφωνία με την ΠΑΕ. Τονίζουμε, πάντως, πως για τον Βραζιλιάνο υπάρχει πάντα η πιθανότητα να κάνει προσφυγή.

Στο Κορωπί βρέθηκε χθες το απόγευμα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα αναμένεται να τα πει από κοντά με τον Γιάννη Αλαφούζο προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις.