Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχισαν και χθες την αποχή από τις προπονήσεις, με τους διοικούντες να λένε πως από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η καταβολή της δόσης τού 30% του Δεκεμβρίου.

Η αβεβαιότητα στον Παναθηναϊκό συνεχίζεται, οι παίκτες προχώρησαν σε δεύτερη ημέρα αποχής από τις προπονήσεις, αφού ούτε χθες είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και η διοίκηση ενημέρωσε πως αυτό θα συμβεί σήμερα το πρωί και ο σύλλογος θα επιστρέψει στην κανονικότητα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα άφηνε να διαρρεύσουν χθες το απόγευμα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σήμερα το πρωί αναμένεται να καταβληθεί το 30% του Δεκεμβρίου σε όλους τους ποδοσφαιριστές, όπως έχει συμφωνηθεί, και μάλιστα το απόγευμα οι διοικούντες θα πάνε στο προπονητικό κέντρο με τα καταθετήρια προκειμένου να τα δείξουν στους ποδοσφαιριστές.

Ωστόσο, ερωτηματικό συνεχίζει να αποτελεί το θέμα του Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος και χθες ισχυριζόταν ότι τα μόνα χρήματα που έχει δει είναι μια μικρή δόση τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε δεν έχει πάρει ούτε ευρώ. Στον Παναθηναϊκό αναφέρουν ότι έχει υπάρξει ξεχωριστή συμφωνία με τον παίκτη και ότι σήμερα θα κατατεθεί και σε αυτόν κάποιο ποσό, που δεν έχει να κάνει όμως με τα χρήματα των υπολοίπων. Και εδώ προκύπτει το ερώτημα σχετικά με τη στάση που θα κρατήσουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχε ο Δημήτρης Κουρμπέλης με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού είχε ξεκαθαρίσει πως θα πρέπει να εξοφληθούν όλοι ώστε να επιστρέψουν οι παίκτες στις προπονήσεις. Είναι, λοιπόν, ζήτημα το τι θα κάνουν οι παίκτες, αν στον Λουτσιάνο καταβληθούν λιγότερα χρήματα και δεν εξοφληθεί τουλάχιστον η δόση Οκτωβρίου, όπως έχει συμβεί με όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ.

Κρίσιμο ΔΣ

Η πιο κρίσιμη ημέρα ακόμη και όλης της ιστορίας του Παναθηναϊκού είναι η σημερινή. Στις 14.00 στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας «κληρώνει» για το θέμα της αδειοδότησης, αφού οι ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν τον κανονισμό του υποβιβασμού για όσες ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθούν –πρόταση που αν περάσει από τη Λίγκα θεωρείται δεδομένο ότι θα εγκριθεί και από την ΕΠΟ.

Αυτή τη στιγμή 11 ΠΑΕ φέρονται έτοιμες να ψηφίσουν «ναι» στην αλλαγή κανονισμού και μένει να υπάρξει ακόμη μία θετική ψήφος προκειμένου να περάσει η πρόταση, καθώς χρειάζεται τα 3/4 του συνεταιρισμού. Ολες τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ των ΠΑΕ υπήρξαν πολλές συζητήσεις και… ζυμώσεις για τη σημερινή ψηφοφορία, στις οποίες φυσικά συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι δεδομένο πως αν ο κανονισμός δεν αλλάξει έστω και την ύστατη ώρα, θα υποβιβαστεί.

Στη συνεδρίαση της Λίγκας, μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να παρευρεθεί αυτοπροσώπως και ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, όπως έκανε και πριν από λίγες ημέρες στη συνάντηση των ομάδων που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Κίνηση που μεταφράζεται ως μια τελευταία απόπειρα από πλευράς Αλαφούζου να παραδώσει τον Παναθηναϊκό στον επόμενο ιδιοκτήτη με όσο το δυνατόν πιο ομαλή λειτουργία και φυσικά στη Σούπερ Λίγκα.