Η UEFA ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την «Play True Day», που έχει οριστεί κάθε 10 Απριλίου από την Παγκόσμια Οργάνωση για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA).

Η «Play True Day» είναι αφιερωμένη στον «καθαρό αθλητισμό» και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των αθλητών και των φιλάθλων σχετικά με την παγκόσμια μάχη κατά του ντόπινγκ.

Η έμπνευση για αυτή την πρωτοβουλία προέρχεται από μια διάσκεψη που διοργανώθηκε από τον WADA το 2013, στην οποία συμμετείχαν 17 χώρες της Νότιας Αμερικής. Παρόλο που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία της Νότιας Αμερικής, η προσπάθεια αυτή γνώρισε δυναμική σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που γιορτάζουν την ημέρα αυτή.

Η UEFA αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους ομαδικούς αθλητικούς οργανισμούς στην παγκόσμια εκστρατεία κατά του ντόπινγκ. Όπως είναι γνωστό κάθε παίκτης που συμμετέχει σε διοργάνωση της UEFA μπορεί να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ ανά πάσα στιγμή. Συνολικά την περίοδο 2016/17 συλλέχθηκαν 2.802 δείγματα. Οι έλεγχοι μπορεί να γίνονται είτε μετά από έναν αγώνα, είτε σε μια προπόνηση ομάδας ή ακόμα και στα σπίτια των παικτών.

«Η UEFA υποστηρίζει πλήρως την πεποίθηση του WADA για την δημιουργία ενός κόσμου όπου οι αθλητές επιλέγουν να παραμείνουν καθαροί από αυτοσεβασμό, τη δικαιοσύνη στους συναθλητές τους και από την καθαρή χαρά που φέρνει ο αθλητισμός», ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.