Απαγωγή στον Βόρειο Καύκασο

«Οι δικοί μου άνθρωποι»: 1998, Ναλτσίκ, Βόρειος Καύκασος, Ρωσία. Η 24χρονη Ιλιάνα εργάζεται στο γκαράζ του πατέρα της, ώστε να τα βγάλουν πέρα. Ενα απόγευμα, η πολυμελής οικογένεια και οι φίλοι της μαζεύονται για να γιορτάσουν τον αρραβώνα του μικρότερου αδελφού της Νταβίντ. Αργότερα, το νεαρό ζευγάρι απάγεται και καταφθάνει απαίτηση για λύτρα. Σε μια τέτοια εγκλωβισμένη εβραϊκή κοινωνία, το ανακάτεμα της αστυνομίας δεν τίθεται. Πώς θα μαζέψει η οικογένεια τα χρήματα για να σώσουν τον Νταβίντ; Η Ιλιάνα και οι γονείς της, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, θα φτάσουν ακόμα και στα άκρα αν χρειαστεί, παρότι διακινδυνεύουν και τον ίδιο τους τον εαυτό. Το δραματικό θρίλερ του Καντεμίρ Μπαλάκοφ (σε παραγωγή του μεγάλου Αλεξάντερ Σοκούροφ) βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και κέρδισε το βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Πρωταγωνιστούν οι Ατρέμ Τσιπίν, Ολγκα Ντραγκούνοβα, Βενιαμίν Κας.

Ο θόρυβος σκοτώνει

«Ενα ήσυχο μέρος»: Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος… Εξαιρετικές κριτικές συγκέντρωσε στο εξωτερικό αυτό το θρίλερ για γερά νεύρα, που αποτελεί τη δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του ηθοποιού Τζον Κρασίνσκι, γνωστού από την αμερικανική κωμική σειρά «The Office». Πρωταγωνιστεί ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του Εμιλι Μπλαντ («Sicario», «Ο Διάβολος φοράει Prada»).

Ποιητική βιογραφία
«Barbara»: Μια ηθοποιός, η Μπριζίτ, ετοιμάζεται να παίξει τη διάσημη τραγουδίστρια Μπαρμπαρά σε μια ταινία της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα. Η Μπριζίτ δουλεύει τον χαρακτήρα, τα τραγούδια και τις μελωδίες της, τις κινήσεις και τα λόγια της. Σύντομα θα αρχίσει να ζηλεύει τον χαρακτήρα που θα ενσαρκώσει όσο αυτός μεγαλώνει μέσα της και την καταλαμβάνει, μέχρι που κανείς δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει πια την ηθοποιό από τον ρόλο. Ταυτόχρονα ο σκηνοθέτης της, ο Ιβ, κάνοντας την έρευνα για τη ζωή της Μπαρμπαρά, αρχίζει να μαγεύεται και να εμπνέεται από εκείνη. Ομως, από ποια; Από την Μπαρμπαρά ή από την ηθοποιό του; Η ιδιόμορφη βιογραφική ταινία του Ματιέ Αμαλρίκ για την τραγουδίστρια Μπαρμπαρά, με τη Ζαν Μπαλιμπάρ στον ρόλο της «κυρίας με τα μαύρα», απέσπασε δύο βραβεία Σεζάρ και το Βραβείο Ποιητικής Αφήγησης στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών.

Στη Βουλγαρία της κρίσης

«Ιστορίες μιας νύχτας»: Σε μια συνάντηση με τον τραπεζίτη του, ένας ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης, που οδηγεί και ταξί για να τα βγάζει πέρα, ανακαλύπτει ότι το τίμημα που έχει να πληρώσει για να πάρει ένα δάνειο διπλασιάστηκε. Η επιτροπή που ακούει την καταγγελία του για εκβιασμό τώρα θέλει από τον ίδιο να ενεργήσει. Και αυτός, στην απελπισία του, πυροβολεί τον τραπεζίτη και έπειτα τον εαυτό του. Το γεγονός δημιουργεί δημόσιο αντίκτυπο πάνω στο πόσο απελπισμένη έχει καταντήσει η κοινωνία. Την ίδια ώρα, έξι ταξιτζήδες και οι επιβάτες τους κινούνται μέσα στη νύχτα, ο καθένας τους ανακαλύπτοντας έναν φωτεινότερο δρόμο για το μέλλον του. Ιστορίες από τη Βουλγαρία της κρίσης στην ταινία του Στέφαν Κομαντάρεφ, με τους Βασίλ Βασίλεφ-Ζουέκα, Ιβάν Μπάρνεφ, Ασέν Μπλατέτσκι, Ιρίνι Ζαμπόνας.

Κωμωδία που τρέχει με χίλια

«Game night»: Κάθε εβδομάδα, ο Μαξ και η Ανι είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο ραντεβού τους για επιτραπέζια παιχνίδια με φίλους. Αυτή τη φορά όμως ο Μπρουκς, ο χαρισματικός αδερφός του Μαξ, βάζει πολύ ψηλά τον πήχη: τους προσκαλεί να πάρουν μέρος σ’ ένα παιχνίδι μυστηρίου γεμάτο δολοφονίες, κακοποιούς, ομοσπονδιακούς πράκτορες, όπου τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και παιχνιδιού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα… Κωμωδία με ξέφρενο ρυθμό και μόνιμα πατημένο γκάζι, με τους Τζέισον Μπέιτμαν και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Καρτούν των ημερών

«Οι φύλακες του χρυσού αβγού»: Επίκαιρο γερμανικό καρτούν, όπου ο Μαξ, ένα πονηρό κουνέλι της πόλης, παγιδεύεται σε μια απομονωμένη Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών που βρίσκεται στο δάσος και απειλείται από μια συμμορία αλεπούδων που έχουν σκοπό να κλέψουν το πολύτιμο Χρυσό Αβγό και να καταστρέψουν το Πάσχα.