Ακριβώς 88 ημέρες. Τόσο διήρκεσε η θητεία του Οσκαρ Γκαρσία στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Καταλανός μπήκε ήδη στο άλμπουμ με τις αναμνήσεις και όπως φαίνεται έφυγε σαν φίλος, διευκολύνοντας τους Ερυθρόλευκους να ανοίξουν τον βηματισμό τους για τη συνέχεια.

«Αποφάσισα, με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου, να τελειώσουμε σήμερα τη συνεργασία μας, για να δώσω περισσότερο χρόνο στον σύλλογο να προετοιμάσει με ηρεμία την ερχόμενη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Και όλους τους εργαζομένους, παίκτες και φιλάθλους της ομάδας, για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν από την πρώτη μέρα, καθώς επίσης και το επιτελείο μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία στις ερχόμενες σεζόν» ήταν τα λόγια που επέλεξε ο 48χρονος προπονητής για να γράψει το τέλος σε μια σχέση που έμοιαζε να έχει πάρει τον δρόμο της καιρό τώρα. Ο Γκαρσία (που χθες μετά την πρωινή προπόνηση αποχαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές) δεν κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση στο δεύτερο μισό της σεζόν, όταν και κλήθηκε. Σε αυτό το διάστημα δεν έχασε μόνο την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και τις εντυπώσεις. Σε σημείο που να αποφασιστεί ότι δεν θα είναι εδώ στην επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, που ήδη ξημέρωσε.

Μετά τους Σεμπά και Οτζίτζα-Οφόε λοιπόν, μια ακόμη ηχηρή αποχώρηση, ακριβώς στο πνεύμα όσων είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τη Δευτέρα στον Ρέντη. Χρέη προπονητή αναλαμβάνει ώς το τέλος της σεζόν ο Χρήστος Κόντης, που ούτως ή άλλως κλήθηκε φέτος να παίξει τον ρόλο του υπηρεσιακού. Δίπλα του ως βοηθός, ο στρατιώτης-στρατηγός Αριέλ Ιμπαγάσα, μια κορυφαία φυσιογνωμία που μπορεί να εγγυηθεί τη μετάβαση σε αυτή τη σύντομη διαδρομή ώς το φινάλε της σεζόν. Μαζί τους ο Παναγιώτης Αγριογιάννης, ο γυμναστής τερματοφυλάκων. Οπως και ο Χρήστος Μουρίκης, επί σειρά ετών γυμναστής του Ολυμπιακού, που επιστρέφει στο πόστο του έπειτα από έξι μήνες (είχε απομακρυνθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου).

Αναζήτηση

Το πλάνο είναι συγκεκριμένο. Οι Ερυθρόλευκοι ήδη ψάχνουν τον επόμενο προπονητή, και όπως χθες γράψαμε η αναζήτηση ξεκινά από την περίπτωση του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος, που την περίοδο 2016-17 έκανε μικρά θαύματα με την Γκιμαράες (4η θέση στο πρωτάθλημα, φιναλίστ στο Κύπελλο), θεωρείται ένας από τους καλύτερους ίβηρες τεχνικούς. Επιπέδου Μπενφίκα, Πόρτο και Σπόρτινγκ μας τον περιέγραψε ο αρχισυντάκτης της «A Bola» Μιγκέλ Κορέια. Με δεδομένο όμως ότι αυτοί οι πάγκοι είναι «ρεζερβέ», ο Μαρτίνς θα δουλέψει σίγουρα στο εξωτερικό. Αν θα το κάνει για τον Ολυμπιακό; Θα φανεί στην πορεία. Το καλό είναι ότι αυτή την εποχή είναι ελεύθερος και αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη δεξαμενή υποψηφίων μπορεί αμέσως να μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης (ενδιαφέρεται για εκείνον και η Σεντ Ετιέν).

Οι Ερυθρόλευκοι πάντως θα ήθελαν να τελειώσουν σύντομα με αυτή την υπόθεση, για να κάνουν τον χρόνο σύμμαχό τους. Να προκύψει ο εκλεκτός, να έρθει στην Ελλάδα, να δει πρόσωπα και καταστάσεις προκειμένου να ξεκινήσει τη δική του αξιολόγηση για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή της ομάδας.

n Οι Μάριος Βρουσάι, Νικήτας Νικόλης και Απόστολος Μαρτίνης της Κ20 κάνουν από χθες προπόνηση με την πρώτη ομάδα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι από την Κ20 και από την Κ17. Για να υπάρξουν αφίξεις όμως θα πρέπει να υπάρχει και αντίστοιχος αριθμός αποχωρήσεων, σε μια διαδικασία που θα έχει και συνέχεια.