Η μεγάλη στιγμή για το βόλεϊ του Ολυμπιακού έφτασε. Η γυναικεία και ανδρική ομάδα δίνουν απόψε στο κλειστό του Ρέντη και στη Ραβέννα την πρώτη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου στο Τσάλεντζ Καπ. Μια ιστορική ημέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς δύο τμήματά του διεκδικούν έναν ευρωπαϊκό τίτλο.

Η ομάδα των γυναικών θα υποδεχτεί στο κλειστό του Ρέντη την τουρκική Μπούρσα (18.30), με στόχο να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα της στους περσινούς τελικούς της διοργάνωσης.

«Τα πάντα παίζουν ρόλο σε τελικούς. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική στην εξέλιξη του αγώνα» υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μπράνκο Κοβάσεβιτς. «Ισως είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι αλλάξαμε λιγότερο την περσινή μας ομάδα συγκριτικά με την Μπούρσα. Εχουμε κάνει καλό σκάουτινγκ, έχουμε συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν και δεν πιστεύω ότι θα συναντήσουμε κάποια έκπληξη. Και τα δύο περσινά παιχνίδια ήταν δυνατά με υψηλό επίπεδο βόλεϊ και το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και φέτος».

«Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να κάνουμε το πρώτο βήμα στην έδρα μας. Είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα στην Ευρώπη, αλλά πιστεύω ότι δεν μας βοηθά πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Κάναμε όμως και αρκετές ανατροπές» πρόσθεσε η κεντρική του Ολυμπιακού Τζίνα Λαμπρούση.

«Θα μπούμε για να νικήσουμε»

Η Ραβέννα είναι μια πόλη στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια στη Βόρεια Ιταλία. Η ομάδα βόλεϊ της πόλης, τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στο παρελθόν, επιστρέφει δυναμικά στο προσκήνιο, όπως επίσης και ο Ολυμπιακός που βρίσκεται σε ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από 13 χρόνια. Στο Παλάτσο Σαν Αντρε λοιπόν οι Ερυθρόλευκοι θέλουν απόψε (21.00) να κάνουν το πρώτο βήμα για το τρίτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Χριστοφιδέλης είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει κατακτήσει και τα δύο προηγούμενα τρόπαια: «Εχουμε έρθει έτοιμοι και ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Η Ραβέννα είναι μια ομάδα που πιέζει από τη γραμμή του σερβίς και βασικός στόχος μας είναι να κρατήσουμε την υποδοχή μας και από κει και πέρα αν μπορούμε και εμείς να τους βγάλουμε μακριά από το φιλέ. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω τι εικόνα έχουν για εμάς, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα μπούμε για να νικήσουμε» είπε ο ακραίος των Ερυθρολεύκων.

«Είναι σημαντικό να συγκεντρωθούμε και να αγωνιστούμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Εχουμε προετοιμαστεί σε επίπεδο τακτικής ώστε να κοντρολάρουμε το παιχνίδι τους. Θα δείξουμε τον χαρακτήρα μας ως ομάδα, την αγωνιστικότητα μας και θέλουμε να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα δουλεύουμε όλη τη χρονιά» πρόσθεσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ.