Νέες απειλές υπό το μανδύα προειδοποήσεων εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά εναντίον της Ευρώπης ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σημειώνοντας ότι η Τουρκία προστατεύει τα σύνορα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ από το κύματα προσφύγων, μέσα στα οποία ενδέχεται να κρύβονται τρομοκράτες.

«Όλο αυτό το διάστημα κατά κάποιο τρόπο δεν προστατεύουμε μόνο τα δικά μας σύνορα, αλλά και τα τα σύνορα του ΝΑΤΟ. Και δεν είναι μόνο αυτά» δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι αν η Τουρκία δεν συγκρατούσε τα προσφυγικά κύματα, «οι πρόσφυγες θα περνούσαν στην Ευρώπη και δεν πρόκειται απλά για πρόσφυγες», αφού μαζί τους θα περνούσαν και τρομοκράτες και «η Ευρώπη θα είχε πρόβλημα. Κανονικά θα έπρεπε να μας ευχαριστούν από την ώρα που ξυπνάνε μέχρι την ώρα που ξαπλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπ. Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu και τουρκικά ΜΜΕ, ενώ χαρακτήρισε υπερβολικές τις αντιδράσεις της ΕΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόσθεσε δε ότι:«Για εμάς, κανένας τους δεν αξίζει γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη ότι κάνουμε το σωστό. Εμείς κάνουμε το σωστό για την ανθρωπότητα, την Ευρώπη και τη χώρα μας».