Ο Αστέρας Τρίπολης ονειρεύεται την επιστροφή του στην Ευρώπη. Με το χθεσινό 4-0 επί του Πλατανιά στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ανέβηκε στην 5η θέση, ισοβαθμώντας με την Ξάνθη, υπερτερώντας μάλιστα στον συντελεστή τερμάτων.

Στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν ο Αστέρας θα αγωνιστεί στη Λιβαδειά (14/4), στη συνέχεια έχει δύο ματς στην Τρίπολη, με Κέρκυρα (22/4) και Απόλλωνα (29/4), ενώ κλείνει το πρωτάθλημα στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό (6/5). Αντίθετα, ο Πλατανιάς βυθίστηκε ακόμα περισσότερο και ουσιαστικά έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Η ομάδα της Τρίπολης έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε φάσεις, καθώς ο Μάρτιν Τόνσο είχε κέφια και περνούσε αρκετές μπαλιές. Παράλληλα, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γρήγορο γκολ από τον Μιχάλη Μανιά (12′), ο οποίος είναι πρώτος έλληνας σκόρερ της Σούπερ Λίγκα (εννέα τέρματα).

Επιστροφή στον Τόνσο. Ο 29χρονος αργεντινός μέσος εκτός από το δημιουργικό κομμάτι σημείωσε και δύο γκολ, φτάνοντας τα τέσσερα στο πρωτάθλημα, ενώ έχει και ισάριθμες ασίστ. Ενα ακόμα γκολ για τον Αστέρα σημείωσε (με ωραίο ανάποδο ψαλίδι) ο 19χρονος Τάσος Δουβίκας. «Παίξαμε όσο χρειαζόταν για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και πήραμε μία σημαντική νίκη, χωρίς όμως να ενθουσιάσουμε με την απόδοσή μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από την έκταση του σκορ, αλλά επειδή πάντα αναζητούμε κάτι καλύτερο νομίζω πως μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο. Προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και νομίζω ότι ο κόσμος το έχει αντιληφθεί αυτό», είπε ο Σάββας Παντελίδης, ο οποίος αποθεώθηκε από τους φίλους της ομάδας.

«Από επιπόλαια λάθη δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Χαλάσαμε την καλή εικόνα που είχαμε στο πρώτο μέρος, ένα διάστημα στο οποίο είχαμε πειθαρχία και αποφασιστικότητα», υποστήριξε ο προπονητής του Πλατανιά, Γιάννης Χατζηνικολάου.