Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος μίλησε χθες βράδυ στην εκπομπή «Δίκη» του Σκάι και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν τοποθετήθηκε άμεσα για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας έδωσε μια αδιανόητη απάντηση, τονίζοντας πως η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν ήθελε να πάρει αποφάσεις «εν βρασμώ ψυχής». Αν μη τι άλλο, μια απάντηση που μόνο προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί, μετά τις εικόνες που σόκαραν όλον τον πλανήτη. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης μπήκε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο και ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε χθες βράδυ πως ήθελε να μιλήσει πρώτα με τους συνεργάτες του πριν τοποθετηθεί επί των συγκεκριμένων γεγονότων που προκάλεσαν και τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

«Δεν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις ή κάνει δηλώσεις εν βρασμώ ψυχής. Ολο αυτό το διάστημα μετά τον αγώνα σκέφτηκα και συζήτησα με τους συνεργάτες μου το πώς θα λύσουμε το πρόβλημα. Ο κ. Σαββίδης έκανε μια ενέργεια που εννοείται ότι είναι καταδικαστέα. Είναι μια ενέργεια που έκανε τον γύρο του κόσμου και αυτό δημιουργεί απαξία. Δεν είναι όμως η μόνη που απειλεί το ελληνικό ποδόσφαιρο», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προέδρου της ΕΠΟ. Μια απάντηση που καταργεί κάθε έννοια λογικής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δέχθηκε επίσης ερώτηση και για τον κίνδυνο Grexit, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει τέτοιο θέμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όμως, η εισήγηση που έχει κάνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ είναι για Grexit, αλλά αυτό δεν φάνηκε να ανησυχεί τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. «Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το Grexit που ενδεχομένως κάποιοι να το θέλουν δεν θα συμβεί. Εγγυώμαι προσωπικά εγώ και οι συνεργάτες μου ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που η FIFA θεωρεί προαπαιτούμενα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ωστόσο για την εισήγηση του Χούμπελ και για τη δριμύτατη κριτική που του άσκησε ο αυστριακός αξιωματούχος δεν είχε να πει το παραμικρό. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας υποστήριξε, μάλιστα, πως αν υπάρξει Grexit, θα παραιτηθεί.

Στον Αρειο Πάγο οι αποφάσεις Σκουτέρη

Ενα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί αφορά την αποκάλυψη της εκπομπής πως θα ελεγχθούν πειθαρχικά όλες οι αποφάσεις που πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Δημήτρη Σκουτέρη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρυσούλα Παρασκευά έδωσε τη σχετική εντολή και την πειθαρχική έρευνα θα διενεργήσει η αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη.