Σκηνικό βγαλμένο από την επταετία 1967-74. Μια πολιτική συγκέντρωση, ένας κεντρικός ομιλητής, ακροατήριο είκοσι ανθρώπων, διακόσιοι αστυνομικοί έτοιμοι για όλα! Ναι, είμαστε στο 2018 αλλά όσα αρρωστημένα συνέβησαν χθες το απόγευμα στον Πειραιά ξύπνησαν τέτοιες μνήμες στους παλιότερους. Σε εκείνους που πίστευαν ότι δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά μπροστά από τέτοια γεγονότα. Και όμως διαψεύστηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο. Διότι χθες στον Πειραιά αστυνομικοί έριξαν ξύλο για να μιλήσει στην πόλη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος! Απίστευτο, αλλά δυστυχώς πραγματικό! Μια πραγματικότητα που για δύο ώρες μετέτρεψε το πιο όμορφο λιμάνι της χώρας σε πεδίο μάχης. Κλομπ, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης (!). Μια πόλη παραδομένη στις επιταγές της ωμής βίας. Τι ακριβώς συνέβη: Μέσω των social media φίλοι του Ολυμπιακού οργάνωσαν για το απόγευμα μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το ραντεβού ήταν για τις πέντε, στις επτά μιλούσε στον πολυχώρο Kremlino ο υπουργός Οικονομικών. Προφανώς και γνώριζε ο κύριος Τσακαλώτος για αυτή την πρωτοβουλία των φίλων του Ολυμπιακού, εξού και η απόφαση το μεσημέρι να αλλάξει ο χώρος ομιλίας του για το ξενοδοχείο Theoxenia, καθώς ο πολυχώρος αρνήθηκε να τον φιλοξενήσει.

Αναίτια

Αντίστοιχες ομιλίες την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τις ανέβαλαν. Το ίδιο έκανε και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όχι! Ηθελε να μιλήσει στον Πειραιά, και το πέτυχε! Οπως καταγγέλλουν φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί άρχισαν αναίτια τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφύγει. Η ένταση που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο κέντρο του Πειραιά, να στηθούν οδοφράγματα κ.λπ. «Στη Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις πολιτικών για να μην προκληθούν οι πολίτες. Στον Πειραιά δεν επιτρέπονται οι εκδηλώσεις πολιτών για να μην προκληθεί ο Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέρα – όνειδος» σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς.

O ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση κατά των οπαδών του Ολυμπιακού υποστηρίζοντας, όμως, ότι η εκδήλωσή του στον Πειραιά έγινε κανονικά. Δεν σχολίασε, ωστόσο, τη στάση της Αστυνομίας.