Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία υποτίμησε τη διεθνή απάντηση στην επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα ενάντια στον ρώσο πρώην πράκτορα στη Βρετανία, για την οποία το Λονδίνο κατηγορεί τη Μόσχα.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας τόνισε σε κοινό από πρεσβευτές στη βρετανική πρωτεύουσα ότι 27 χώρες πλέον αποφάσισαν την απέλαση ρώσων διπλωματών για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, κατηγορία την οποία η Ρωσία αρνείται.

«Η συλλογική υπομονή σε σημείο καμπής»

«Αυτές οι απελάσεις αντιπροσωπεύουν την στιγμή κατά την οποία το συναίσθημα ξαφνικά αποκρυσταλλώνεται, αφού επί σειρά ετών παρενοχλήσεις και προκλήσεις έφεραν τη συλλογική υπομονή σε σημείο καμπής και όταν σε όλο τον κόσμο – σε τρεις ηπείρους – υπάρχουν χώρες που είναι διατεθειμένες να πουν ως εδώ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Αν αυτοί (η Ρωσία) πίστευαν ότι γίναμε τόσο ηθικά εξασθενημένοι, τόσο εξαρτημένοι από υδρογονάνθρακες, τόσων χρόνων απρόθυμοι ν’ αναλάβουμε κινδύνους και τόσο φοβισμένοι από τη Ρωσία που δεν θα τολμούσαμε ν’ απαντήσουμε, τότε αυτή είναι η απάντησή μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από