Ο Χόρχε Σαμπάολι έχει πει ότι η ομάδα της Αργεντινής είναι ο Λιονέλ Μέσι. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα δεν πάτησε το χορτάρι του Wanda Metropolitanoστη Μαδρίτη, αλλά παρακολούθησε το παιχνίδι με την Ισπανία από σουίτα, μαζί με τον συμπαίκτη του Μανουέλ Λαντσίνι, ο οποίος επίσης είχε πρόβλημα τραυματισμού.

Πολλοί παραξενεύτηκαν βλέποντας τον Μέσι να αποχωρεί πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας και ενώ είχε διαμορφωθεί το 6-1 υπέρ της ισπανικής ομάδας. Η πρώτη εντύπωση ήταν πως αποχώρησε απογοητευμένος από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και το βαρύ σκορ.

Ο Μέσι κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια και περίμενε να επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές. «Μας εξέπληξε αυτή η κίνηση» είπε κάποιος που τον είδε να εισέρχεται στα αποδυτήρια. Η Nacion αναφέρθηκε στο θέμα, αποκαλύπτοντας ότι ο Μέσι έκανε μία αρχηγική εμφάνιση στην προσπάθεια να εμψυχώσει τους συμπαίκτες του. «Ο αρχηγός μίλησε», ήταν το νόημα της παρουσίας του εκεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Nacion, ο Μέσι είδε τους συμπαίκτες του να μπαίνουν στα αποδυτήρια με σκυμμένο το κεφάλι όπως για παράδειγμα ο Φαμπρίτσιο Μπούστος,ο οποίος είχε περάσει ένα εφιαλτικό βράδυ με αντίπαλο τον Ισκο και ήταν έτοιμος να κλάψει.

«Σηκώστε τα κεφάλια. Θα το ξεπεράσουμε όλοι μαζί», τους είπε ο Μέσι και στη συνέχεια αποχώρησε, καθώς τον περίμεναν οι Πικέ, Ζόρντι Αλμπα και Ινιέστα για την επιστροφή στη Βαρκελώνη. «Αισθανόταν σα να είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι. Είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην εθνική Αργεντινής», σημείωσε η Nacion επικαλούμενη άτομο που άκουσε τι ειπώθηκε σε αυτή την παρέα.