Την ώρα που οι παίκτες διαβάζουν χωρίς να υπογράφουν τα έγγραφα για τους διακανονισμούς και ζητούν συνάντηση με τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου, ο Παναθηναϊκός παίζει τα ρέστα του σήμερα, τρεις μόλις ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης.

Οι Πράσινοι, που απειλούνται άμεσα με υποβιβασμό, ποντάρουν σε διπλό ταμπλό.

Αφενός περιμένουν την απόφαση της FIFA στο αίτημα της ΕΠΟ να δοθεί παράταση στη διαδικασία αδειοδότησης τουλάχιστον για δύο εβδομάδες (μέχρι τα μέσα Απριλίου δηλαδή).

Αφετέρου αισιοδοξούν πως ενδεχομένως η ΕΠΟ στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να φέρει ως θέμα συζήτησης (οι πιέσεις έχουν ήδη ασκηθεί από τους Πράσινους και σε κυβερνητικό επίπεδο) την αλλαγή του κανονισμού, ώστε η ποινή για τη μη αδειοδότηση να μην είναι ο υποβιβασμός. Αν έρθει ως θέμα, χρειάζονται 9 ψήφους από τα 17 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για να περάσει η αλλαγή.

Ομως, plan B δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος όπως ξεκαθάρισε και στον πρόεδρο της ομάδας Βασίλη Κωνσταντίνου, αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να βάλει όλο το ποσό που χρειάζεται για να κλείσουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές (μέχρι 31/12/17) αλλά το πολύ 1.000.000 ευρώ, ενώ οι Πράσινοι προσπαθούν να κλείσουν και το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο (πιθανότατα με την Cosmote) για να πάρουν άμεσα και από εκεί μια προκαταβολή περίπου σε ένα ανάλογο ποσό. Πιέζουν επίσης την Αλ Αΐν, την ομάδα του Μάρκους Μπεργκ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να στείλει τη δεύτερη δόση για την αγορά του παίκτη που είναι άλλα 750.000 ευρώ. Υπολογίζουν με αυτά τα χρήματα να κλείσουν τα μέτωπα μέχρι την αδειοδότηση. Ακόμα και έτσι όμως δεν προλαβαίνουν μέχρι το Σάββατο, γι’ αυτό και έχουν ρίξει τις ελπίδες τους στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ, παρά το αίτημα των παικτών να δουν τον Βασίλη Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ δεν μετέβη χθες στο Γεώργιος Καλαφάτης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα που έχουν ρεπό. Ετσι οι ποδοσφαιριστές των Πρασίνων δεν υπέγραψαν τα χαρτιά (οι υπογραφές από το ρόστερ είναι απαραίτητες για να συμπληρωθεί ο φάκελος αδειοδότησης) και θα περιμένουν τον πρόεδρο την Παρασκευή.