Ακόμη μία συναρπαστική βραδιά με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών παγκόσμιας ακτινοβολίας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι σε λιγότερες από έξι εβδομάδες στην Ντόχα, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο Diamond League της χρονιάς. Οι διοργανωτές έχουν κλείσει από τώρα για τις 4 Μαΐου μια σειρά αθλητών που θα προσφέρουν σπουδαίο θέαμα, συναγωνισμό και υψηλές επιδόσεις.

Αυτό αναμένεται να γίνει κατ’ αρχήν στα 100μ γυναικών, όπου η νυν «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο αγώνισμα, Ελέιν Τόμπσον (Τζαμάικα), θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200μ και 2η στους Ολυμπιακούς, Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία), αλλά και δύο σπουδαίες σπρίντερ από την Ακτή Ελεφαντοστού, την Μαρί-Ζοσέ Τα Λου (2η στο παγκόσμιο του 2017 σε 100μ και 200μ) και την Μιριέλ Αουρέ (χρυσό μετάλλιο στα 60μ στο παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ).

Η Τόμπσον, η οποία το 2016 έκανε το νταμπλ στους Ολυμπιακούς του Ρίο σε 100μ και 200μ, ολοκλήρωσε αήττητη πέρυσι τη σειρά αγώνων του Diamond League. Πάντως, φέτος στον κλειστό δεν βρέθηκε και στην καλύτερη κατάσταση, αφού στις αρχές Μαρτίου στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ τερμάτισε μόλις 4η, με τις Αουρέ-Τα Λου να τερματίζουν στις πρώτες δύο θέσεις και την Σίπερς 5η (σ.σ. 3η ήταν η Μουτζίνγκα Καμπούντζι από την Ελβετία).

Στους δρόμους μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων οι Κενυάτες αθλητές θα κάνουν την διαφορά, αφού μεταξύ άλλων θα έχουμε την συμμετοχή της Χέλεν Ομπίρι στα 3.000μ (1η στο παγκόσμιο του Λονδίνου στα 5.000μ), μαζί με τις Λίλιαν Ρένγκερουκ και Μάργκαρετ Τσελίμο Κιπκεμπόι. Η «ασημένια» παγκόσμια πρωταθλήτρια των 1.500μ Τζένι Σίμπσον (ΗΠΑ) θα τρέξει και αυτή στη μεγαλύτερη απόσταση στην Ντόχα, όπου θα προσπαθήσει να «σπάσει» την κενυατική κυριαρχία.