Ξεκίνησε τελικά λίγο πριν 8 το βράδυ της Τετάρτης στον Πειραιά – και μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά φιλάθλων του Ολυμπιακού – η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, στο ξενοδοχείο Piaeus Theoxenia, ενώπιων, βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και φορέων της πόλης και κατοίκων.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια καθώς τα ΜΑΤ μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο της πόλης, με χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ωμή βία εναντίον οπαδών του Ολυμπιακού.

Περίπου 300 οπαδοί των Πειραιωτών είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, με σκοπό να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, που επρόκειτο να μιλήσει σε γνωστό μαγαζίτ ης περιοχής, σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Μετά την απόφαση των υπεύθυνων του πολυχώρου «Κremlino» να μην διεξαχθεί στο μαγαζί η εκδήλωση, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ανακοίνωσε την αλλαγή του χώρου εκδήλωσης – συζήτησης με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια». Αποφασίστηκε, μάλιστα, να μεταφερθεί η εκδήλωση στο ξενοδοχείο Theoxenia.

Μόλις έγινε γνωστή η αλλαγή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού μετακινήθηκαν προς την οδό Καραολή Δημητρίου όπου ήδη είχαν παραταχθεί αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες αποδείχθηκε ότι είχαν σαφή εντολή να μην επιτρέψουν τη συγκέντρωση και να κάνουν την… απαραίτητη χρήση βίας, για να απομακρύνουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μόλις οι Ερυθρόλευκοι οπαδοί πλησίασαν στον χώρο ξεκίνησαν να φωνάζουν συνθήματα, αλλά χωρίς να κάνουν καμία επιθετική κίνηση, οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν με κλομπ και χημικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι ένας οπαδός του Ολυμπιακού και να ξεκινήσουν μεγάλης έντασης και έκτασης επεισόδια.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δια της βίας προσπάθησαν να οδηγήσουν τους φίλους των Πειραιωτών ξανά προς την Πλατεία Κοραή, απομακρύνοντας τους από τον τόπο θα μιλούσε ο υπουργός Οικονομικών. Τελικά επικράτησε ηρεμία όταν οι συγκεντρωμένοιδιασκορπίστηκαν στους περιμετρικούς δρόμους βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμάτων και μετά αποχώρησαν.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επίθεση που δέχθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι οπαδοί των Πειραιωτών στο κέντρο του Πειραιά, υπήρξε και αντίδραση από πηγές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι «…αυτή είναι η πρώτη φορά αριστερά. Φασιστική επίθεση των ΜΑΤ σε οπαδούς του Ολυμπιακού που διαμαρτυρήθηκαν για την παρουσία Τσακαλώτου στον Πειραιά, χωρίς το παραμικρό επεισόδιο». Επίσης, οι Ερυθρόλευκοι κάνουν λόγο για «πρωτοφανή ξυλοδαρμό απλών πολιτών του Πειραιά» και «χάος στην Πόλη από την αριστερή κυβέρνηση»!