Ο -αγνώριστος αμυντικά και επιθετικά- Ολυμπιακός ηττήθηκε με το βαρύ 90-63, από την Μπαρτσελόνα για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.Πλέον ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση, κάτι που θα συμβεί αν νικήσει την Παρασκευή η Φενερμπαχτσέ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Oι «ερυθρόλευκοι» επέτρεπαν στους προτελευταίους του βαθμολογικού πίνακα Καταλανούς να έχουν την πρωτοπορία στο ά μέρος, κατέρρευσαν στο β΄ μέρος, αλλά ως 2οι στον βαθμολογικό πίνακα και αγκαλιά με το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, δεν ανησυχούν με 4 αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου. Οι Άντε Τόμιτς (19π., 10ρ.) και Άντριεν Μόερμαν (17π., 13ρ.) ήταν οι «δήμιοι» της ομάδας του Πειραιά που είχε κορυφαίους τους ΜακΛιν και Πρίντεζη, με 14 πόντους έκαστος.

Ρυθμικά το όνομα του Γιάννη Σφαιρόπουλου τραγούδησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ως ένδειξη συμπαράστασης στον προπονητή των «ερυθρόλευκων» που έχασε τον πολυαγαπημένο πατέρα του και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Σάββα. Η ήτττα, με +27 πόντους, 63-90, από την Μπαρτσελόνα, πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης συνεχίζει να γράφει ιστορία, καθώς με τους 8 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα ξεπέρασε ι έφτασε στην 7η θέση της κατάταξης των σκόρερ της Euroleague. Ξεπέρασε τον Γιάκα Λάκοβιτς (2.524) και τον Σέρχιο Γιουλ (2.528) και πλέον έχει 2.531 πόντους στην διοργάνωση γράφοντας την δικιά του ιστορία στον θεσμό.

Χωρίς τους Κέβιν Σεραφέν (γόνατο), Άνταμ Χάνγκα (γόνατο), Ρακίμ Σάντερς (ώμος) και Σάσα Βεζένκοφ (προσαγωγοί) αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν απίστευτα άσχημα ποσοστά στα σουτ (14/36 δίποντα και 6/30 τρίποντα), ενώ έχασαν και τη μάχη των ριμπάουντ (50-36).

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 38-40, 52-63, 63-90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 14, Μπράουν 3, Παπαπέτρου 9 (3), Σπανούλης 10 (3/11 σουτ, 5 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 5 (1), Τιλί, Πρίντεζης 14 (1), Μάντζαρης 2, Ρόμπερτς 2, Γουίλτζερ, Τόμπσον

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Σβέτισλαβ Πέσιτς): Ρίμπας 3 (1), Πρέσεϊ, Τζάκσον, Ναβάρο 8 (2), Ερτέλ 13 (7 ασίστ), Κούρουκς, Οριόλα 12 (1), Κόπονεν 14 (1), Κλαβέρ 4, Τόμιτς 19 (10 ριμπάουντ), Μοερμάν 17 (13 ριμπάουντ)

Σοβαρή αλλά ανώνυμη καταγγελία

Το μπασκετικό σάιτ HoopsHype, σε αφιέρωμά του σε ξένους παίκτες που αγωνίζονται ανά την Ευρώπη, έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Και φιλοξένησε δηλώσεις αμερικανού άσου που, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ομάδας του ζήτησε τον λόγο γιατί ηττήθηκαν από ισχυρό αντίπαλο με μικρή διαφορά και όχι με οκτώ πόντους και άνω! «Τι κάνετε, χάνω χρήματα!» είπε. Φυσικά, όλα είναι ανώνυμα, τόσο ο πρόεδρος, όσο και ο παίκτης, αλλά η ιστορία – όπως και οι άλλες που φιλοξενούνται στο σάιτ – έχει το ενδιαφέρον της.