Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση της Pulse με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες.

Το όριο του 3% που χρειάζεται για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6% και οι ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων από 2%.

Χωρίς την αναγωγή των εγκύρων ηαξιωματική αντιπολίτευσησυγκεντρώνει28,5%και τοκυβερνών κόμμα19,5%και ακολουθούν τοΚίνημα Αλλαγής 8%ηΧρυσή Αυγή 7,5%και τοΚΚΕ 5,5%, εκτός Bουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση,μένουν οιΑΝΕΛκαι ηΈνωση Κεντρώωνπου συγκεντρώνουν από1,5%.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει31%και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ22%. Κανένας από τους δύο απαντά το39%των ερωτηθέντων.

Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό51%.

Όσον αφορά στην σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό39%και τα δύο κόμματα23%η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει6%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα τηςΝέας Δημοκρατίαςκαι στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το55%(59% στην προηγούμενη μέτρηση) και οΣΥΡΙΖΑ 23%(αμετάβλητο).

Oσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν λευκό/άκυρο/αποχή και φτάνε το 21,5%, αυτή κατανέμεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 33%,

ΝΔ 7%,

Ένωση Κεντρώων 7%,

ΚΚΕ και ΑΝΕΛ 4%,

Δημοκρατική Συμπαράταξη 3%,

Χρυσή Αυγή 2%,

Άλλο κόμμα 6%,

Λευκό/άκυρο/αποχή 31%.

H συσπείρωση τουΣΥΡΙΖΑανέρχεται σε49%, με το13%των ψηφοφόρων του τον Σεπτέμβριο του 2015 να μετακινείται προς τηΝέα Δημοκρατία, το6%προς τηΔημοκρατική Συμπαράταξη, το5%προς τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, το8%των ψηφοφόρων τουΣΥΡΙΖΑστις τελευταίες εκλογές δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5% σκέφτεται την αποχή και το 4% το λευκό/άκυρο.

Αντίστοιχα, η συσπείρωση τηςΝέα Δημοκρατίαανέρχεται στο80%, με μόλις το5%των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς τονΣΥΡΙΖΑ.