Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ακόμη δημοσκόπηση της Pulse με την διαφορά να φτάνει τις 10 μονάδες.

Το όριο του 3% που χρειάζεται για να μπει ένα κόμμα στη Βουλή περνούν μόλις πέντε κόμματα, ενώ σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται και η αδιευκρίνιστη ψήφος η οποία φτάνει το 21,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 10 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, το Κίνημα Αλλαγής 8,5% η Χρυσή Αυγή 8% το ΚΚΕ 6% και οι ΑΝΕΛ με την Ένωση Κεντρώων από 2%.

Χωρίς την αναγωγή των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει 28,5% και το κυβερνών κόμμα 19,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 8% η Χρυσή Αυγή 7,5% και το ΚΚΕ 5,5%, εκτός Bουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, μένουν οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνουν από 1,5%.

Σαφές είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να συγκεντρώνει 31%  και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 22%. Κανένας από τους δύο απαντά το 39%των ερωτηθέντων.

 

Ιδιαιτέρως σημαντικό κρίνουν 6 στους 10 πολίτες το ζήτημα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών, ενώ υποστηρίζουν πως οι μέχρι τώρα χειρισμοί της κυβέρνησης είναι αρνητικοί σε ποσοστό 51%.

Όσον αφορά στην σκανδαλολογία οι ερωτηθέντες εκτιμούν πως ευνοεί την κυβέρνηση σε ποσοστό 39% και τα δύο κόμματα 23% η μόνη που δεν ευνοείται είναι η αντιπολίτευση καθώς συγκεντρώνει 6%.

Μεγάλο είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 55% (59% στην προηγούμενη μέτρηση) και οΣΥΡΙΖΑ 23% (αμετάβλητο).

Oσοι δηλαδή δηλώνουν σήμερα «αναποφάσιστοι» ή επιλέγουν λευκό/άκυρο/αποχή και φτάνε το 21,5%, αυτή κατανέμεται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 33%,

ΝΔ 7%,

Ένωση Κεντρώων 7%,

ΚΚΕ και ΑΝΕΛ 4%,

Δημοκρατική Συμπαράταξη 3%,

Χρυσή Αυγή 2%,

Άλλο κόμμα 6%,

Λευκό/άκυρο/αποχή 31%.

H συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 49%, με το 13% των ψηφοφόρων του τον Σεπτέμβριο του 2015 να μετακινείται προς τη Νέα Δημοκρατία, το 6% προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το 5% προς τη Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα, το 8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 5% σκέφτεται την αποχή και το 4% το λευκό/άκυρο.

Αντίστοιχα, η συσπείρωση της Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 80%, με μόλις το 5% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.