Οι φόβοι ότι ο φιλικός αγώνας της Εθνικής μας με την Ελβετία, που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στην Τούμπα θα εξελιχθεί σε αντικυβερνητική διαδήλωση προκαλούν δεύτερες σκέψεις στην Ομοσπονδία για αλλαγή της έδρας, την ίδια στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι πλέον και επίσημα το μαύρο πρόβατο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου με υπαιτιότητα του Ιβάν Σαββίδη. Η ηγεσία της ΕΠΟ και πολύ πιθανόν η κυβέρνηση φοβούνται πως ο φιλικός αγώνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στην έδρα του ΠΑΟΚ ίσως αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους οπαδούς του Δικεφάλου να τον μετατρέψουν σε αντικυβερνητική διαδήλωση. Μια τέτοια εξέλιξη θα λάβει τεράστια δημοσιότητα λόγω του διεθνούς χαρακτήρα της αναμέτρησης με μία ομάδα που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και φυσικά θα έχει αρνητικό αντίκτυπο και για την κυβέρνηση. Σύμφωνα με πηγές των «ΝΕΩΝ», αν τελικά αποφασιστεί (πιθανόν σήμερα) η αλλαγή της έδρας του αγώνα της Γαλανόλευκης, ως εναλλακτική λύση θα προταθεί το Παγκρήτιο Στάδιο. Και στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει να συμφωνήσουν οι Ελβετοί.

Η χιονοστιβάδα των επιπτώσεων στον ΠΑΟΚ μόλις ξεκίνησε. Οι σοκαριστικές εικόνες του Ιβάν Σαββίδη να εισβάλλει στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ζωσμένος με το 38άρι Smith & Wesson έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν την οργή της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), του μεγαλύτερου ανεξάρτητου οργάνου που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου στα κέντρα αποφάσεων.

Με άμεση ισχύ

Ετσι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ECA στο Μιλάνο, αποφασίστηκε η αποβολή του ΠΑΟΚ από μέλος της μέχρι νεοτέρας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ενωσης των Ευρωπαϊκών Συλλόγων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος στη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Στο περιθώριο αυτού του γεγονότος και σύμφωνα με το Καταστατικό του ECA, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα και με άμεση ισχύ να αποπέμψει τον ΠΑΟΚ ως μέλος της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων. Η ECA έχει δημιουργηθεί για να προστατεύει την ακεραιότητα και την κανονικότητα των διοργανώσεων όπως επίσης τις αθλητικές αξίες και αρχές στις οποίες στηρίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα αναφερθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στη Ρώμη στις 27 Μαρτίου 2018».

Είναι προφανές πως η αποπομπή του ΠΑΟΚ από την οικογένεια των ευρωπαϊκών συλλόγων, η οποία έχει στις τάξεις της 230 μέλη από 54 ομοσπονδίες, αποτελεί μαύρη σελίδα στη μεγάλη ιστορία του Δικεφάλου και η συμπεριφορά του οπλοφόρου προέδρου του θα αποτελεί στο εξής σημείο αναφοράς και αποδοκιμασίας ανάλογων συμπεριφορών στη Γηραιά Ηπειρο.

Φυσικά η νέα εξέλιξη, όπως και όσες θα ακολουθήσουν, βρέθηκε ξανά ψηλά στην ειδησεογραφία των ιστοσελίδων των μεγαλύτερων εφημερίδων καθώς το ενδιαφέρον για την τύχη του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ παραμένει μεγάλο.