Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ’ πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση,αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο.

«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν συμμερίζεται αυτή την καταγγελία

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα για «μαστίγωμα» υπαλλήλου από κρατούμενο στη φυλακή Κορυδαλλού διευκρινίζονται τα εξής:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενημερώθηκε για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητήθηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα. Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια «έντονη λεκτική αντιπαράθεση» με έναν κρατούμενο ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.

Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».