Τρόπαιο σε χρόνο ρεκόρ για το νεοσύστατο τμήμα του χάντμπολ του Ολυμπιακού, που στέφθηκε κυπελλούχος με τη νίκη του επί του Δούκα στον τελικό, ενώ ο πιο έμπειρος παίκτης του, που συμπλήρωσε 23 τίτλους με 9 διαφορετικές ομάδες, ο Κώστας Τσιλιμπάρης το πανηγύρισε και το έζησε σαν να ήταν το πρώτο!

«Ναι, ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε. Το ότι μπαίνει ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ είχε φτάσει στα όρια του αστικού μύθου, αλλά τρεις άνθρωποι το περασμένο καλοκαίρι το έκαναν πραγματικότητα. Ο Τίμης Πουρνάρας, ο Σοφοκλής Ξυνής και ο πρόεδρός μας Μιχάλης Κουντούρης και τους αξίζουν συγχαρητήρια που έφεραν εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα» λέει στα «ΝΕΑ» ο έμπειρος τερματοφύλακας με τους περισσότερους τίτλους διαχρονικά, έχοντας πλέον 23 με 9 διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Εχει κατακτήσει 9 πρωταθλήματα, 10 Κύπελλα, 2 σούπερ Καπ, 1 Handball Trophy και 1 Ασπίδα με τις ομάδες Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο (Ιταλία), Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο (Ιταλία), Φίλιππος Βέροιας ΙΕΚ ΞΥΝΗ Ν.Ι. και τώρα με τον Ολυμπιακό και όμως αυτό το χάρηκε ιδιαίτερα γιατί πλέον είναι ήδη παρελθόν!

Βάρος στο πρωτάθλημα

«Ποιο Κύπελλο, ήδη το έχουμε ξεχάσει, καθώς κακά τα ψέματα, ο τίτλος που κρίνει ουσιαστικά εάν μια χρονιά είναι πετυχημένη ή όχι είναι το πρωτάθλημα. Ομως δεν παύει να είναι μια ακόμα χρυσή στιγμή στην τεράστια ιστορία του Ολυμπιακού. Απλά είναι η πρώτη για το τμήμα χάντμπολ και νιώθουμε τυχεροί που το ζήσαμε αυτό και γίναμε μέρος του» λέει ο MVP του φάιναλ φορ που με 25 αποκρούσεις (μεταξύ των οποίων και τρία πέναλτι!) θα μπορούσε να πάρει το Κύπελλο… σπίτι του. Και όχι μόνο δεν το έκανε αλλά απέδωσε τα εύσημα στους συμπαίκτες του και μάλιστα τα τελευταία λεπτά χειροκροτούσε από τον πάγκο τον διάδοχό του, τον εξαιρετικό νεαρό κίπερ, Τάσο Τσακνή, γιο του μουσικοσυνθέτη Διονύση Τσακνή, ο οποίος τον καμάρωνε από την εξέδρα.

«Μα όλη αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική και το Κύπελλο ανήκει σε όλους, εγώ δεν στέκομαι σε αριθμούς. Ξέρω ότι ο Αλβανός έσφιξε τα δόντια να παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ και όλοι έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό».

Οσο για το πότε θα σταματήσει ο Τσιλιμπάρης, την απάντηση τη δίνει ο ίδιος: «Η καριέρα μου πλησιάζει προς το τέλος της αλλά αργά αργά, ελπίζω πολύ αργά (γέλια). Για την ακρίβεια θα φύγω όταν με βγάλουν σηκωτό από το γήπεδο!».

Σε μια γωνιά του κλειστού της Γλυφάδας, ένας κύριος χαμογελούσε με ικανοποίηση και λογικά ένιωθε δικαιωμένος. Ηταν ο Σοφοκλής Ξυνής, ο πρόεδρος των ΙΕΚ Ξυνή που είχε ρίξει την ιδέα πριν από λίγα χρόνια στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ισως και ο ίδιος να μην περίμενε τόσο γρήγορα ότι θα ερχόταν το πρώτο τρόπαιο, σαν μεταπτυχιακό εξπρές!