Χωρίς νέα στοιχεία, χωρίς κάποια ουσιαστικά επιχειρήματα που να δικαιολογούν ότι κακώς δεν υπήρξε σέντρα στο ματς, εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ και στην εκδίκαση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης. Πλέον εκτιμάται οτι η απόφαση για την έφεση, αναμένεται να εκδοθεί την Κυριακή το πρωί, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτα.

Για την ακρίβεια η επιτροπή εφέσεων θα συγκεντρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 12, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου πάντως να λέει στο κλείσιμο της διαδικασίας: «Δεν υπόσχομαι τίποτα. Δεν θα βγάλουμε μία απόφαση έτσι όπως να είναι. Θα γίνει μία κρίση έτσι, όπως πρέπει να γίνει…».

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλουν η απόφαση να βγει το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα δια στόματος Μάκη Γκαγκάτση, έλεγαν ότι ακόμη και Κυριακή πρωί να βγει η απόφαση, προλαβαίνουν να εκδώσουν εισιτήρια για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 19:30.

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ ακολούθησε την ίδια στάση. Ισχυρίστηκε ότι πως ο Ολυμπιακός προκάλεσε τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο γιατρός κ. Θέος «πάτησε το χείλος του προπονητή του Ολυμπιακού», ενώ ακόμη στάθηκε επίμονα στο ότι ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε συμπεριληφθεί εγκαίρως στο φύλλο αγώνα. Επιχειρήματα τα οποία αντέκρουσε η πλευρά του Ολυμπιακού, και που έκαναν ακόμη και τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απορήσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος κ Δημήτρης Σκουτέρης αναφέρθηκε στο γεγονός με το μηχανάκι που βρέθηκε κρεμασμένο στα κάγκελα της Τούμπας. «Εκείνο το μηχανάκι πως πέρασε μέσα; Μου έχει μείνει απορία. Δεν το έγραψε κανείς στις εκθέσεις του». Με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, να λέει αστειευόμενος «πέρασε από οπαδούς με το ασθενοφόρο»…

Μαυρομμάτης: «Ο Θέος πάτησε το χείλος του Γκαρθία»

Αρχικά τον λόγο πήρε ο νομικός του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης: «Η υπόθεση αυτή κρίνει τον πρωταθλητή. Βιώνουμε ότι υπάρχει μία πρωτοφανής μεθόδευση από τον Ολυμπιακό για να πάρει τον αγώνα στα χαρτιά. Ήσασταν στο γήπεδο, η ατμόσφαιρα ήταν πρωτοφανής.

«Όλες οι ομάδες έχουν συμμορφωθεί, Έχουμε μόνο μεμονωμένες συμπεριφορές μόνο», απάντησε ο πρόεδρος της Εφέσεων κ. Σκουτέρης. Εν συνεχεία ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ αναφέρεται στη συμπληρωματική έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. «Τα υπομνήματα υποβλήθηκαν στις 10 το πρωί και η απόφαση βγήκε στις 4.30. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή σας θα κάνει μια δίκαιη κρίση. Έχουμε 10 λόγους έφεσης, δεν θα τους αναφέρω όλους. Κακώς μας γνωστοποιήθηκε η έκθεση πέντε λεπτά πριν. Δεν έχει γραφτεί από τον Αρετόπουλο αλλά απόν πρόσωπο εξειδικευμένο στα νομικά!».

Επίσης ο κ Μαυρομμάτης πρόσθεσε: «Προσπάθησε να δικαιολογήσει το νόμιμο ή μη της συμμετοχής του Γκαρθία. Έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα γραφόμενα στο φύλλο αγώνα. Με βάση το παρελθόν του ο Αρετόπουλος θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που γράφει».

Αμέσως μετά, ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρθηκε σε μία φωτογραφία από το παρελθόν, του Αρετόπουλου που φαίνεται να κρατάει μια σημαία του Ολυμπιακού.

«Έρχεται ο διαιτητής στην επιστολή, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα αναφέρει ο παρατηρητής στην έκθεση του, ο κύριος Καρανίκας που λέει ότι ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού να αλλάξει η λίστα και λέει ο Αρετόπουλος στη συμπληρωματική έκθεση ότι οι διαιτητές ενημέρωσαν για την αλλαγή στη λίστα. Λένε ακριβώς τα αντίθετα ο Αρετόπουλος και ο παρατηρητής», συμπλήρωσε ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Και πρόσθεσε: «Ο παρατηρητής λέει ότι οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ζήτησαν να αλλάξει η λίστα και ο Αρετόπουλος ότι τους ενημέρωσε ο ίδιος ο διαιτητής για το “θέμα” που υπήρχε στη λίστα. Ο 8ος λόγος είναι η εσφαλμένη κρίση ότι προέκυψε τραυματισμός του Όσκαρ Γκαρθία. Μεσολάβησαν 15 λεπτά από την εξέταση από τον γιατρό και αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός δεν αξιολογήθηκε κανένα».

Επιπλέον είπε: «Αρνούμαστε σφόδρα να δεχτούμε ότι αυτός ο τραυματισμός προήλθε από το ρολό χαρτί. Δεν είναι δυνατόν από τον τρόπο που έπεσε να υπάρξει τέτοιος τραυματισμός, χωρίς να υπάρξει έστω και μία μελανιά, στο εξωτερικό μέρος του προσώπου του. Η πρόσκρουση του ρολού στον Γκαρσία δεν αμφισβητείται. Αμφισβητείται ο τραυματισμός του προπονητή του Ολυμπιακού».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Μαυρομμάτης ζήτησε οι δικαστές να δουν βίντεο από τον τραυματισμό και ο δικαστής δέχθηκε. «Το επίσημο βίντεο είναι της nova και της αστυνομίας» παρενέβη νομικός του Ολυμπιακού, Αργύρης Λίβας. «Εννοείται ότι θα τα δούμε και καρέ καρέ. Δουλειά μας είναι να αποδοθεί ουσιαστικό δίκαιο», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Σκουτέρης.

Και ο κ. Σκουτέρης συμπλήρωσε: «Είναι τόσο αστείος ο πειθαρχικός κώδικας που λέει αν τραυματιστεί, αν τραυματιστεί, αν τραυματιστεί, Αν πεθάνει κάποιος τι θα γίνει; Τα έχω πει και στον Γκιρτζίκη και στον Δρόσο. Στον κύριο Γραμμένο, δεν με ενδιέφερε κιόλας. Δεν πειράζει θα κάνει αναλογική εφαρμογή…».

Σε εκείνο το σημείο από τον ΠΑΟΚ παρουσίασαν ένα ερασιτεχνικό βίντεο από τον τραυματισμό του Όσκαρ Γκαρθία: «Δεν αμφισβητούμε την πρόσκρουση στον Όσκαρ Γκαρθία. Φαίνεται ότι εφάπτεται σε κάποιο σημείο πάντως όχι στο άνω χείλος. Εμφανίζονται βλάβες που αν είχε προκληθεί από αντικείμενο, θα είχε προκληθεί μώλωπας εξωτερικός».

Ακόμη ανέφερε: «Δεν ξέρουμε τι μπορεί να είχε συμβεί στα 15 λεπτά. Αυτός ο τραυματισμός θα μπορούσε να είχε γίνει σε πέντε λεπτά. Ο κύριος Καλπακίδης, υπάλληλος της εταιρίας security, λέει ότι ότι είδε τον κύριο Γκαρθία να πιάνει το πρόσωπο του και να πέφτει κάτω. Στην κατάθεση του λέει ότι είδε τον Θέο να πατάει το χείλος του Όσκαρ Γκαρθία και τον κύριο Καραπαπά να του λέει “Όχι εδώ, πάρτον κάτω, όχι εδώ». Η κοινή λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία μεθοδευμένη προσπάθεια να προκύψει τραυματισμός, να μην γίνει ο αγώνας».

«Ο τραυματιοφορέας κύριος Σωτηράκης λέει ότι πήγε να βοηθήσει και τον έδιωξαν. Πρόκειται περι μεθοδευμένης προσπάθειας να προκύψει μη διεξαγωγή του αγώνα, όλα αυτά εκεί οδηγούν» σημείωσε ακόμη ο Αχιλλέας Μαυρομμάτης, για να προσθέσει: «Έχει γίνει έγκληση στον κύριο Γκαρθία και να κληθεί να καταθέσει για απάτη και για ψευδή κατάθεση, γιατί έχει δώσει κατάθεση” τονίζει ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ και καταλήγει. “Η nova στο διαφημιστικό για το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, δείχνει τη σκηνή με τα χαρτάκια στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Ουδέποτε δεν έχει προκύψει διακοπή αγώνα στο παρελθόν για ρολό χαρτιού. Ο Προτό στον αγώνα με τον Αστέρα είχε δεχθεί ρολό στην πλάτη αλλά είχε συνεχίσει κανονικά. Η περίπτωση είναι τελείως διαφορετική από τον τραυματιμσμό του Ίβιτς. Εκεί είχαμε κουτάκι μπύρας, εδώ ρολό. εκεί είχε εξεταστεί αμέσως από τον γιατρό, εδώ μετά από 15 λεπτά. εκεί. Εκεί ο αγώνας δεν είχε λήξει, εδώ δεν άρχισε».

«Θα ήταν πολύ άδικο να κριθεί ο πρωταθλητής από ένα ρολό χαρτί. Το 2005 στον αγώνα Πανιώνιος – Ολυμπιακός, η Εφέσεων είχε αποφασίσει να γίνει κανονικά», κατέληξε και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.

Το λόγο εν συνεχεια έλαβε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας. Ο νομικός του ΠΑΟΚ αναφέρεται στη συμπληρωματική έκθεση του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. «Το πρωτοβάθμιο όργανο απέστειλε έγγραφο προς τον διαιτητή. Δεν το έστειλε η διοργανώτρια όπως προβλέπεται στον κανονισμό».

«Το διάβασα, ο διαιτητής ξέρει και νομικά. αλλά αν ήμουν και γω φοβισμένος ίσως να πήγαινα κι εγω σε δικηγόρο. Είδα τα μάτια του, εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, ήταν τεντωμένα. Κανένας διαιτητής δεν θα ήθελε να πετυχαίνει σε δύσκολα περιστατικά…» παρεμβαίνει ο πρόεδρος της Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης.

Ο κ. Μπίρδας ανέφερε ακόμη ότι σύμφωνα με τον κανονισμό, αν προκύψουν αντιφάσεις, ισχύουν ότι αναφέρονται στο φύλλο αγώνα. «Δεν προκύπτουν τα στοιχεία, ποιος έστειλε την συμπληρωματική έκθεση του Αρετόπουλου; Από ποιο φαξ;” αναρωτιέται ο Λάμπρος Μπίρδας. «Έρχεται στις 16:00 η πειθαρχική επιτροπή και μας λέει ότι υπάρχει και αυτό στη δικογραφία, η συμπληρωματική έκθεση.”Τι λέτε; δεν μπορεί να γίνει δεκτή”. Δεν προκύπτει γιατί το διέταξε. Στη χειρότερη περίπτωση ζητάμε τη διεξαγωγή του αγώνα», πρόσθεσε και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Νίκου Παπαδόπουλου, επίσης δικηγόρου του ΠΑΟΚ. «Με βάση την κοινή λογική, αυτός που πέταξε το ρολό, αν ήθελε να τραυματίσει τον Γκαρθία, δεν θα το πέταξε ανοικτό. Τα 15 λεπτά στα αποδυτήρια μήπως ήταν ο χρόνος που χρειάστηκε να σκηνοθετήσουν έναν τραυματισμό;» αναρωτιέται. «Με ποιά αιτιολογία ο διαιτητής δεν αποφασίζει τη συνέχεια του αγώνα παρα μόνο δέχεται τα όσα λέει ο Ολυμπιακός. Προκαλεί δύσκολες καταστάσεις στον εαυτό του. Άφησε κενά ο Αρετόπουλος και τώρα εμείς είμαστε απολογούμενοι γι’ αυτά που λέει ο Ολυμπιακός, Αυτά που λέει δεν προκύπτουν από καμία επίσημη έκθεση. Κανείς δεν συσχετίζει την ρίψη με τον τραυματισμό», συμπλήρωσε.

«Ο ΚΑΠ σταματάει στην υποχρέωση υποβολής της λίστας στα 75 λεπτά πριν από τον αγώνα. Βέβαια, η UEFA λέει στο άρθρο 39 στον κανονισμό του Champions League της περιόδου 2017-18 ότι αφού οι λίστες υποβάλλονται στον διαιτητή και από τις δύο ομάδες και εφόσον ο αγώνας δεν έχει αρχίσει, καμία αντικατάσταση δεν επιτρέπεται εκτός από περιπτώσεις ποδοσφαιριστή λόγω τραυματισμού. Κάθε άλλη αντικατάσταση απαγορεύεται» συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος κ. Σκουτέρης υποστήριξε ότι έψαχνε για τον συγκεκριμένο κανονισμό πριν από την εκδίκαση αλλά δεν τον βρήκε. «Η αντικατάσταση του διαιτητή στη λίστα δεν είναι στις υποχρεώσεις του διαιτητή. Ο διαιτητής είναι ο άρχοντας του αγώνα αλλά όχι για οργανωτικά θέματα», πρόσθεσε ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ.

«Ο κύριος Γκαρθία δεν ήταν νόμιμα ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο» σχολίασε ακόμη ο Νίκος Παπαδόπουλος οπότε η διάταξη με την οποία τιμωρηθήκαμε δεν ισχύει. Να τιμωρηθούμε μόνο για το 15, παράγραφος 1 με πρόστιμο» κατέληξε και ολόκλήρωσε την αγόρευσή του.

Ακολούθησε ο Άγγελος Κωνσταντινίδης, επίσης δικηγόρος του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορεί να προσκομίζονται έγγραφα της τελευταίας στιγμής και να μας λένε δείτε τα πέντε λεπτά. Υπάρχει ακυρότητα της κλήσης, αυτός είναι ένας λόγος της έφεσης» υποστήριξε.

Τότε ήρθε η σειρά του Λάκη Σημαιοφορίδη, πέμπτου δικηγόρου του ΠΑΟΚ, να πάρει τον λόγο. «Ο Ολυμπιακός στο υπόμνημα του, λέει ότι πρέπει να τιμωρηθούμε με -3 λόγω μη έναρξη αγώνα… Εδώ, βλέπω από πλευρά αποφάσεως ένα βιασμό νομικής μου νοημοσύνης. Τι αποφαίνεται το πρωτοβάθμιο όργανο κύριε πρόεδρε, Ότι θα πρέπει να αποφανθεί ότι ο αγώνας δεν τελέστηκε με υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του άρθρου 15, του πειθαρχικού, πρέπει να μιλάμε για διακοπή αγώνα. Ο Ολυμπιακός λέει για μη έναρξη. Αν έχουμε μή έναρξη, δεν μπορούμε να μιλάμε για διακοπη… Πως έρχεται και μιλάει η απόφαση για μή έναρξη και μας τιμωρεί για διακοπή. Υπάρχει λογική σε αυτό; Όταν έχουμε να κάνουμε με τη κοινή διαπίστωση ότι αποδεχόμαστε τη μη έναρξη και έρχεται ο Αρετόπουλος με τη συμπληρωματική και τι εισάγει; Υπερκέρασε τους πάντες και αναφέρεται σε διακοπή. Από που ορμώμενος; Εκτός αν αγνοεί την ελληνική γλώσσα. Εκτός αν πρέπει να θεμελιωθεί παρανόμως και παρατύπως η ποινή που επιβλήθηκε με το άρθρο 15, παράγραφος 3. Η θα τιμωρήσετε επειδή δεν έγινε έναρξη, ή επειδή δεν έγινε διακοπή, δεν μπορεί και τα δύο μαζί…» ανέφερε ο κ. Σημαιοφορίδης.

«Δε γίνεται να καταδικάζεται ο ΠΑΟΚ από ρίψη αντικειμένου από έναν φίλαθλο, όταν στο γήπεδο υπάρχει 30.000 κόσμος»,κατέληξε ο κύριος Σημαιοφορίδης. «Χίλιες φορές να είχατε τον πειθαρχικό κώδικα της UEFA παρά αυτόν που έχετε. Χίλιες φορές,κ πιο απλά θα ήταν τα πράγματα», σχολίασε ο Δ. Σκουτέρης αναφερόμενος στον πειθαρχικό κώδικα.

Δημακόπουλος: «Πώς κατάλαβε ελληνικά ο Γκαρθία;»

Τότε τον λόγο πήρε ο κ. Βασίλης Δημακόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού. «Η κοινή λογική βασανίζεται. Αν πριν την έναρξη ο τρελός οπαδός βγάλει ένα περίστροφο και σκοτώσει, τι γίνεται; το υπό κρίση ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ενδεχομένως ένα πρωτάθλημα. Το δικαιοδοτικό όργανο που η πολιτεία αποφάσισε να αποτελείται από τακτικούς δικαστές, υπονομεύεται ή όχι όταν καθυβρίζεται όλες αυτές τις ημέρες….

Θα θυμίσω στον ΠΑΟΚ, στο αντίστοιχο περιστατικό με τον Ίβιτς και δικαίως διαμαρτυρήθηκαν και δικαίως επιβλήθηκαν οι ποινές. Φέτος, τι αλλάζει. Ο Γκαρθία είναι ο κακός επειδή είναι Ισπανός; Εκείνη που ήταν μέσα στο γήπεδο είναι δυνατόν να λένε ότι είναι διαφορετικός από ένα κουτάκι και από ένα ρολό. Ο κανονισμός λέει για τραυματισμό, δεν εξετάζει από τι έγινε…Αν είχε δοθεί η λίστα και στο επόμενο πεντάλεπτο ο προπονητής πάθαινε έμφραγμα, δεν θα μπορούσε να αλλάξει;».

Επίσης ο κ. Δημακόπουλος υπογράμμισε: «Ποιό είναι το διαφορετικό ανάμεσα στο φύλλο αγώνα και τη συμπληρωματική έκθεση; Η συμπληρωματική δήθεν οδηγεί σε ακυρότητα γιατί δεν μπορούσε να την κάνει. το πρωτοβάθμιο λέει, όργανο δεν μπορούσε να τη ζητήσει. Δείτε την υπονόμευση του οργάνου. το δικαιοδοτικό όργανο ποιος το όρισε, η διοργανώτρια δεν το όρισε; Με την φόρμα του ΠΑΟΚ πήγε ο γιατρός του αγώνα, για να εξετάσει τον Γκαρθία. Τι έπρεπε; Δεν μπορούσαμε να τον αμφισβητήσουμε; Με τη φόρμα του ΠΑΟΚ πήγε… Το άρθρο 18 του ΚΑΠ λέει ότι το καθοριστικό είναι το δελτίο πιστοποίησης, όχι τόσο αν είναι στη λίστα.

Ακουσα ότι του είπαν “μείνε κάτω”. Και ο Γκαρθία που ήρθε τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, κατάλαβε τα ελληνικά και έμεινε κάτω… Η διαφορά της έκθεσης με το φύλλο αγώνα είναι ανύπαρκτη…. Η απόφαση του πρωτοβάθμιου οργάνου για να καταλήξει στην κρίση ότι επήλθε τραυματισμός του προπονητή, επικαλείται τόσο πολλές πηγές ώστε να μην κλονίζεται αυτή η πίστη…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται σε αντιφατικότητες της απόφασης. Μετά από 42 χρόνια στη δικηγορία, τέτοια αιτιολογία αποφάσεως μέσα στο σύντομο χρόνο που είχε, τέτοια αιτιολογία,τόσο υποδειγματική, δεν έχω ξαναδεί. Και δεν το λέω για να επαινέσω. το λέω μετά από 42 χρόνια στο επάγγελμα… Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ισχυρίζεται ότι υπήρξε δήθεν υπαίτια αποχώρηση. Δεν το λέει πουθενά το φύλλο αγώνα, παρά είναι το επιθυμητό, Πιανόμαστε από τα ίδια μας τα μαλλιά σαν τον πνιγμένο. Όταν βλέπουμε ένα μηχανάκι στην εξέδρα και ο εκπρόσωπος της, μας λέει ότι μπήκε με το ασθενοφόρο, αυτό είναι καλό για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ;», συνέχισε ο κ. Δημακόπουλος.

Ενώ ολοκλήρωσε την αγόρευσή του λέγοντας: «Αισθάνομαι ανήμπορος να το παρακολουθήσω απ’ όπου και αν εκφέρεται αυτή η κριτική. Δηλαδή η μη έναρξη είναι κάτι μικρότερο της διακοπής του αγώνα; Είπαμε και στην αρχή, τον πυροβολήσαμε και τον σκοτώσαμε πριν τον αγώνα. Αφού ο κανονισμός δεν προβλέπει τη μη έναρξη, θα τον κάνουμε τον αγώνα κανονικά;. Δεν κινητοποιείται ο κόσμος επειδή κόβονται συντάξεις και το κάνει επειδή δεν έγινε ο αγώνας. Η κύρωση που επιβλήθηκε είναι σωστή και η πρέπουσα για τον σκοπό που πρέπει να τηρήσει».

Τέλος, τον λόγο παίρνει ο Αργύρης Λίβας, επίσης δικηγόρος των ερυθρόλευκων: «Για την κλήση, η συμπληρωματική έκθεση μας ποαραδόθηκε 45 λεπτά με μία ώρα πριν…»

Μπίρδας (νομικός ΠΑΟΚ): «Όχι…»

Λίβας: «Κύριε πρόεδρε την προστασία σας»

Πρόεδρος: «Υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις»

Λίβας: «Κατά παράβαση του κανονισμού ο γιατρός του ΠΑΟΚ »

Λίβας: «Για τη συμπληρωματική έκθεση είναι νομότυπη γιατί δεν ανατρέπει το φύλλο αγώνα. Το όργανο είναι της διοργανώτριας, έχει επιληφθεί της ενστάσεως και γι’ μαυτό κάνει αυτή την ενέργεια… Ο ΚΑΠ δεν αναφέρει πουθενά ως λόγο ένστασης την αντικανονική συμμετοχή του προπονητή… Ο ΚΑΠ λέει ότι πρέπει να δοθεί η ταυτότητα του προπονητή, μισή ώρα πριν, που βεβαίως εμείς το καταθέσαμε εγκαίρως. Δεν προέκυψε από πουθενά υπαιτιότητα του Ολυμπιακού. Ως λόγος μη έναρξης είναι να μην παραταχθεί η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι τέτοιο δεν έγινε… Για τον γιατρό του αγώνα. Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, κατά παράβαση του κανονισμού, είναι γιατρός του ΠΑΟΚ».

Και ο κ. Λίβας πρόσθεσε: «Μας συγχωρείται που δεν τον εξέτασε τον Γκαρθία ο διασώστης. Ακούστηκε και αυτό. Στα αποδυτήρια, πήγε να μπει μέσα ένα άτομο με τη φόρμα του ΠΑΟΚ. Ήταν ο γιατρός του αγώνα. Που να το ξέραμε. Όταν ήρθε μαζί με τον 4ο και τον βοηθό παρατηρητή, του επιτράπηκε η είσοδος. Αν ήταν, 5, 10, 15 λεπτά μετά, δεν έχει καμία σημασία… Επειδή ακούστηκε και αυτό… προσκομίσαμε ένα ρολό ταινίας…»

Πρόεδρος: «Το συγκεκριμένο ρολό ταινίας, δεν το μάζεψε κανένας», σχολίασε χαριτολογώντας

Λίβας: «Το συγκεκριμένο ρολό ζυγίζει 285 γραμμάρια. Προκύπτει και από το βίντεο ότι η συγκεκριμένη ρίψη έγινε και χτυπάει τον προπονητή μας. Ούτε έγινε ψηλά και πέφτοντας τον ακούμπησε. Ο δράστης στοχεύει τον Γκαρθία και τον χτυπάει, είναι σαφέστατη η εικόνα…», είπε και ολοκλήρωσε και αυτός την αγόρευσή του.

Κατόπιν, οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ θέλησαν να πάρουν και πάλι τον λόγο, κάτι που όμως δεν δέχθηξκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Επίσης ο ΠΑΟΚ ζήτησε η απόφαση να βγει αύριο το πρωί, δηλαδή το Σάββατο, ωστόσο ο δικαστής ήταν ξεκάθαρος: «Σε πρώτο βαθμό υπήρξαν μομφές για τη δικαστίνα που τόσο σύντομα διάβασε τα υπομνήματα και έβγαλε απόφαση. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Δεν θα βγάλουμε μία απόφαση έτσι όπως να είναι. Θα γίνει μία κρίση έτσι, όπως πρέπει να γίνει…», είπε, ο κ. Σκουτέρης, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται μετά από περίπου δύο ώρες.