Η ΑΕΚ έχει μάθει να πορεύεται με τα προβλήματά της τη φετινή σεζόν και αυτό θα πράξει και στην Τούμπα. Αφού εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα έχει στη διάθεσή του για το ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο ουκρανός στόπερ ταλαιπωρείται από κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου στο γόνατο, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν θα του επιτρέψει να δώσει το «παρών» στο ματς που εν πολλοίς θα κρίνει και τον τίτλο.

Με αυτό το δεδομένο, η σκέψη του ισπανού τεχνικού για διατήρηση του σχήματος με τετράδα στην άμυνα, που εφαρμόζει τελευταία, ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Οι Βράνιες και Λαμπρόπουλος αναμένεται να συνθέσουν ξανά το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, με τους Γκάλο και Μπακάκη στα δύο άκρα. Ο έλληνας άσος θα επιστρέψει στα αριστερά, έχοντας μπροστά του πιθανότατα τον Λόπες. Αφού ο Χιμένεθ υπολογίζει πολύ στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ και στοχεύει να την περιορίσει με τη δοκιμασμένη συνταγή της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης των δύο μπακ στην αριστερή πτέρυγα της Ενωσης.Από εκεί και πέρα, ο Σιμόες αναμένεται να επιστρέψει στον άξονα με έναν εκ των Κονέ, Γαλανόπουλου στο πλευρό του. Δεξιά θα βρίσκεται είτε ο Μπακασέτας, είτε ο Χριστοδουλόπουλος, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν ο Λιβάγια και ο Αραούχο. Παρότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η έκπληξη της χρησιμοποίησης του Μασούντ.

Σαν τελικός

Η βαθμολογική διαφορά που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ μετά την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνει αναμφίβολα έναν αέρα στην Ενωση. Ωστόσο το παραπάνω δεδομένο φαίνεται πως δεν επηρεάζει τον προσανατολισμό και την προετοιμασία των Κιτρινόμαυρων για το ντέρμπι. Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ το παιχνίδι της Κυριακής αντιμετωπίζεται ως «τελικός».

Ως ένα ματς που η Ενωση πηγαίνει για να κερδίσει, χωρίς να έχει στο μυαλό της την ισοπαλία. Παρότι είναι βέβαιο πως και ο βαθμός αφήνει απόλυτα ικανοποιημένη την ΑΕΚ.

Ολες οι συζητήσεις που έγιναν στα Σπάτα χθες ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, με παίκτες και προπονητή να συμφωνούν ότι το ματς της Κυριακής είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ενωση. Προκειμένου να φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα και να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά το 1994.