Μελανή σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που από σήμερα είναι ουσιαστικά και με τη βούλα της UEFA εκτός Ευρώπης για έναν χρόνο, αλλά με τριετή ορίζοντα εφαρμογής της τιμωρίας. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν πιάσει φέτος την 5η θέση (δεν προλαβαίνει έτσι κι αλλιώς πιο ψηλά), τότε θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του τού χρόνου, εφόσον βέβαια και πάλι έχει εξασφαλίσει (βάσει βαθμολογίας ή κατάκτησης Κυπέλλου) ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χθες έληξε η προθεσμία που είχε δώσει στο Τριφύλλι η UEFA από τις 12 Δεκεμβρίου 2017 για να ρυθμίσει τις οφειλές που έχει προς παίκτες και προπονητές.

Φυσικά, αν ο Γιάννης Αλαφούζος αρχίσει –έστω από σήμερα –να κλείνει τις υποθέσεις με τα χρέη του συλλόγου, η UEFA μπορεί να ανακαλέσει την απόφαση, ενώ αν αυτές οι πληρωμές γίνουν αργότερα, το μόνο που μπορεί να κάνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι να μειώσει τον χρονικό ορίζοντα της ποινής.

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού όμως δεν πλήρωσε εδώ και δυόμισι μήνες, που άρχισε να μετρά η προθεσμία, θα το κάνει τώρα; Θα ήταν ευχής έργον για τον ιστορικό σύλλογο, αλλά τα λόγια του Βασίλη Κωνσταντίνου το περασμένο Σάββατο δεν άφηναν την παραμικρή αισιοδοξία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ