Καθοριστική στιγμή για την έκβαση της σεζόν. Ενα σημείο «μηδέν», όπου ο οργανισμός Ολυμπιακός καλείται να διαχειριστεί μια σειρά από ανοιχτά μέτωπα τα οποία δίνουν την εντύπωση πως θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος. Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό στο άδειο Γεώργιος Καραϊσκάκης (η δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας κεκλεισμένων των θυρών) και κατ’ επέκταση ο… διάδρομος για το «7 στα 7» σερί ώς το φινάλε. Συν βεβαίως τα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα που έχουν γεμίσει με αστερίσκους τη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και που σήμερα κιόλας, με την απολογία του ΠΑΟΚ στο πρωτοβάθμιο όργανο, φέρνουν εξελίξεις. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές υποθέσεις, άλλες εντός γηπέδου άλλες μακριά, που βεβαίως συνδέονται με έναν τρόπο και επηρεάζουν συνολικά την κατάσταση. Εχει μεγάλη σημασία η διαχείριση σε αυτό το χρονικό σημείο, ο διαχωρισμός, ο χειρισμός. Το να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Δεν ήταν τυχαία η προχθεσινή ομιλία του Οσκαρ Γκαρσία στα αποδυτήρια ακριβώς με αυτό το θέμα και το μήνυμα «ξεχάστε την Τούμπα, το μυαλό στον Παναθηναϊκό» και μάλλον ήταν ευεργετική η συγκυρία που έστειλε χθες στον Ρέντη τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο της ομάδας προκειμένου να ξεναγηθεί στα νέα έργα που έγιναν στην κορυφαία αθλητική εγκατάσταση της χώρας. Είδε το νέο γήπεδο Beach Soccer, τα δύο γήπεδα ποδοβόλεϊ, το γήπεδο (Ρ4) που δημιουργήθηκε για αγώνες 9×9, αλλά και το νέο γυμναστήριο το οποίο είναι το τρίτο που υπάρχει πλέον στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Στην περιήγησή του όμως είδε φυσικά και την ομάδα, καθώς ήταν ώρα προπόνησης.

«Τη δουλειά σας»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης λοιπόν είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Οσκαρ Γκαρσία και συνολικά με τα μέλη του τεχνικού τιμ, όπως βεβαίως τα είπε και με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ποια ήταν η κεντρική ιδέα όσων ειπώθηκαν με τρόπο λιτό και κατανοητό, όπως αρμόζει στην περίσταση; Να παραμείνει το αγωνιστικό τμήμα απόλυτα συγκεντρωμένο στη δουλειά του. Στο ίδιο το ποδόσφαιρο και στο σπουδαίο ματς της Κυριακής, αφού σε όποια κατάσταση και αν είναι ο Παναθηναϊκός δεν παύει να αποτελεί το αυθεντικό ντέρμπι της χώρας. Να επιτευχθεί η πρώτη από τις επτά νίκες που ψάχνει ο Ολυμπιακός ώς το φινάλε. Η νίκη που πάντα έχει ξεχωριστή σημασία για το κλαμπ. Αυτό πρέπει να σκέφτονται τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές και τίποτε άλλο. Μόνο το παιχνίδι της Κυριακής. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά άλλων!

Βεβαίως έξω από τον Ρέντη η κουβέντα πήγε με κάποιο τρόπο στην… Τούμπα. Είναι χαρακτηριστική μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στη Γερμανία, με τον Μάρκο Μάριν να ερωτάται από τους συμπατριώτες του για όσα έζησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε μια υπόθεση που έκανε ρεζίλι διεθνώς το ελληνικό ποδόσφαιρο. «Ηταν άβολο και άσχημο» παραδέχθηκε ο Γερμανός. «Πηγαίνεις σε ένα γήπεδο και λες: ω, είναι δυνατά εδώ και ακούγονται συνθήματα και θα υπάρξει καλή ατμόσφαιρα. Περιμένεις πώς και πώς το ματς. Και μετά γίνεται αυτό με τον προπονητή και βλέπεις το μίσος σε κάποιους έλληνες οπαδούς. Το μίσος από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είμαστε Νο 1 στην Ελλάδα, οι καλύτεροι και αυτό δεν το αντέχουν ορισμένοι ή και αρκετοί στην Ελλάδα».